Acasa Diverse Ce dimensiune trebuie sa aiba poza pentru viza SUA?

Ce dimensiune trebuie sa aiba poza pentru viza SUA?

Autor: admin

Cerinte generale pentru poza de viza SUA

Obtinerea unei vize pentru Statele Unite ale Americii implica indeplinirea unor cerinte specifice in ceea ce priveste fotografia necesara in aplicatie. Fotografia pentru viza SUA trebuie sa fie de inalta calitate si sa respecte anumite specificatii clare, stabilite de Departamentul de Stat al SUA. Aceasta imagine este cruciala, deoarece ajuta la identificarea solicitantului in mod clar si precis.

Dimensiunea si formatul fotografiei

Dimensiunea standard pentru fotografia de viza SUA este de 2 x 2 inch (aproximativ 51 x 51 mm). Este important ca fotografia sa fie patrata, iar subiectul sa fie pozitionat central, cu fata orientata direct spre camera. Imaginea trebuie sa fie color si sa reflecte fidel culorile naturale. Fundalul fotografiei trebuie sa fie complet alb si fara niciun fel de umbre sau decoratiuni.

Specificatii tehnice ale pozei

Fotografia pentru viza SUA trebuie sa fie imprimata pe hartie fotografica de inalta calitate. Rezolutia trebuie sa fie suficient de mare pentru a asigura claritatea detaliilor fetei, recomandandu-se o rezolutie de minimum 600 dpi. Fotografia nu trebuie sa fie mai veche de 6 luni si trebuie sa reflecte starea actuala a solicitantului, incluzand orice schimbari semnificative ale infatisarii (de exemplu, tunsori noi, ochelari, etc.).

Reguli de pozitionare si expresie faciala

Solicitanti trebuie sa se asigure ca intreaga lor fata este vizibila si ca nu exista elemente care sa acopere trasaturile (cum ar fi parul sau accesorii vestimentare). Expresia faciala trebuie sa fie neutra, cu ochii deschisi si gura inchisa. Nu sunt permise zambetele largi sau orice alte expresii care ar putea distorsiona trasaturile fetei. De asemenea, ochelarii cu lentile colorate sau reflectorizante nu sunt acceptati.

Alte aspecte importante

In afara de specificatiile fizice ale fotografiei, exista si alte aspecte de care solicitantii trebuie sa tina cont. De exemplu, fotografiile nu trebuie sa contina "red eye" si nici modificari digitale care sa schimbe infatisarea fetei. Este vital ca imaginea sa fie cat mai naturala si nealterata, pentru a evita respingerea acesteia de catre autoritatile americane. In concluzie, respectarea tuturor acestor cerinte nu doar ca sporeste sansele de a obtine viza, dar si simplifica intregul proces de aplicare.

Articole relevante