Acasa Bani A patra zi consecutiva de crestere pentru indicele ROBOR, care ajunge 2,42%

A patra zi consecutiva de crestere pentru indicele ROBOR, care ajunge 2,42%

Autor: admin

A patra zi consecutiva de crestere pentru indicele ROBOR, care ajunge 2,42%

Indicele ROBOR la trei luni, in functie de care se calculeaza costul creditelor in lei cu dobanda variabila, a urcat miercuri pe piata interbancara la nivelul de 2,42%, de la 2,28% cat era marti, reiese din datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Aceasta este a patra zi consecutiva de crestere pentru indicele ROBOR.

O valoare apropiata a fost inregistrata in urma cu trei ani si jumatate, pe 24 octombrie 2014, respectiv 2,42%.

In ceea ce priveste indicele la 6 luni, utilizat in calculul dobanzilor la creditele ipotecare, acesta a crescut pana la 2,54%, de la nivelul de 2,52% inregistrat marti. De asemenea, ROBOR la noua luni, care reprezinta rata dobanzii platita la creditele in lei atrase de catre bancile comerciale de la alte banci comerciale, a crescut usor de la 2,57% la 2,60%, iar indicele ROBOR la 12 luni a ajuns miercuri la 2,65%, de la 2,62%, nivel inregistrat marti.

Conform datelor BNR, la inceputul acestui an, ROBOR se situa la 2,05% in conditiile in care, in perioada similara a anului trecut indicatorul era la 0,87%.

Indicele se stabileste zilnic de BNR ca medie aritmetica a cotatiilor practicate de zece banci selectate de Banca Nationala.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/credite/dobanzi-bancare/a-patra-zi-consecutiva-de-crestere-pentru-indicele-robor-care-ajunge-2-42-la-suta-1594220

Articole relevante