Acasa Diverse Acuzaţii grave: Ministrul Şova a făcut praf proiectele de autostrăzi. Este depăşit

Acuzaţii grave: Ministrul Şova a făcut praf proiectele de autostrăzi. Este depăşit

Autor: admin

„Domnule ministru al Transporturilor Lucian Şova, aţi afirmat recent în şedinţa Comisiei pentru transporturi că atunci „când o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari şi vor pleca multinaţionalele’. Este o afirmaţie incredibilă. Un ministru al Transporturilor ar trebui să fie un campion al infrastructurii. Un susţinător al autostrăzilor. Dvs., din contră, sunteţi un veritabil ministru Anti-Autostrăzi. Pentru dvs., lipsa autostrăzilor e în regulă pentru că românii rămân cu salarii mici. Asta este logica PSD privind infrastructura, asta explică de ce nu avem nici drumuri moderne, dar nici salarii decente pentru români. Mandatul dvs. este un şir de declaraţii sfidătoare, de gafe, de nerealizări, blocaje şi decizii dezastruoase. Dle ministru, aţi făcut praf toate proiectele mari de infrastructură ale României în mandatul dumneavoastră, începând cu autostrăzile care ar trebui să treacă Carpaţii!”, se precizează în textul moţiunii, care a fost semnată de USR, PMP şi neafiliaţi.

Semnatarii susţin că PSD a reziliat contractul pentru realizarea studiilor geotehnice la autostrada Târgu Mureş-Iaşi, iar în ceea ce priveşte autostrada Sibiu-Piteşti, „totul este blocat de incompetenţa” cu care Lucian Şova conduce ministerul. 

„Cea de-a treia trecere montană, cea de pe Valea Prahovei, între Comarnic şi Braşov, este deja subiect de haz de necaz pentru români după atâtea tentative nereuşite”, se subliniază în textul moţiunii.

Semnatarii menţionează că, pe lângă „autostrăzile prin munţi” şi celelalte proiecte, şi dosare grele ale infrastructurii „merg la fel de dezastruos” sub mandatul ministrului Şova.

„La coridorul european Sibiu-Nădlac: lipseşte constructorul pentru o zonă critică de 9 km cu tuneluri între Lugoj şi Deva. Nu aţi făcut licitaţia pentru contractarea unui constructor, iar pe lotul 3 învecinat nu aţi semnat modificările necesare pentru a putea avea o descărcare la Holdea riscând astfel să avem 20 km muzeu, o specialitate a dvs., autostrăzile care nu pot fi folosite. Pentru autostrada Nord-Sud din Moldova, A7 Buzău-Bacău-Paşcani, din 2016 de când a fost lansată licitaţia pentru studiile de fezabilitate şi proiectul tehnic încă nu a fost finalizată evaluarea ofertelor! Acesta este prioritatea infrastructurii din Moldova pentru dvs.”, îi mai transmit iniţiatorii ministrului Transporturilor.

Ei se referă şi la Centura Bucureştiului. „Banca Europeană de Investiţii a pregătit un studiu excelent în care arată că ambele inele – şi centura existentă şi noul inel de autostradă – sunt necesare pentru a debloca coridorul european Constanţa-Nădlac şi astfel ambele sunt eligibile pentru fonduri europene. O oportunitate uriaşă, pe care nu o folosiţi, trenând licitaţia pentru autostrada de centură A0 Nord”, adaugă semnatarii.

Alte articole

Pagina 1 din 2

Sursa: http://www.capital.ro/acuzatii-grave-ministrul-sova-a-facut-praf-proiectele-de.html

Articole relevante