Acasa Actualitate Atenție mare! Săpunurile antibacteriene INTERZISE în SUA! Nu și în România! Motivul este uimitor

Atenție mare! Săpunurile antibacteriene INTERZISE în SUA! Nu și în România! Motivul este uimitor

Autor: admin

Mai exact acela că producătorii nu au putut demonstra că acestea sunt mai eficiente decât cele obişnuite. FDA a propus acest lucru pentru prima dată în 2013 argumentând că anumite substanţe folosite afectează hormonii umani. Abia în 2016 au avut succes.

„Consumatorii ar putea crede că produsele antibacteriene pentru spălat  sunt mai eficiente şi previn răspândirea microbilor, dar nu avem nicio dovadă clară că sunt mai bune decat săpunul obişnuit cu apa. De fapt, unele date arată că ingredientele antibacteriene ar putea face mai mult rău decât bine pe termen lung”, a spus Dr Janet Woodcock, directoarea centrului FDA pentru evaluare şi cercetare într-un comunicat de presă, citat de The Guardian.

Aşadar orice săpun sau produs antiseptic care conţine unul dintre cele 19 ingrediente interzise de FDA a fost retras de pe piaţă. Totuşi fabricanţilor li s-a acordat în prealabil termen de un an pentru a face acest lucru şi pentru a-şi modifica produsele.


Dezinfectantele de mâini şi şerveţelele umede pe bază de alcool nu sunt încă afectate de această decizie, dar FDA încă le cercetează. Și românii trebuie să aibă mare grijă când folosesc acest tip de săpunuri şi să ia în calcul cercetările americanilor.

Alte articole

Pagina 1 din 1

Sursa: https://www.capital.ro/sapunurile-antibacteriene-interzise-in-sua-nu-si-in-romania-mot.html

Articole relevante