Acasa Actualitate Avantaje și dezavantaje ale ușilor din sticlă

Avantaje și dezavantaje ale ușilor din sticlă

Autor: admin

Avantaje și dezavantaje ale ușilor din sticlă

Proprietarii de case și de birouri care vor să își modernizeze locațiile, să le sporească atractivitatea, se orientează tot mai des în ultima vreme spre achiziționarea și montarea unor uși din sticlă.

Clienții pot lua o decizie în cunoștință de cauză cu privire la aceste tipuri de uși speciale de interior, mai ales dacă ele răspund necesităților pe care le au, analizând atent atât avantajele cât și dezavantajele pe le oferă.

Principalul motiv pentru care se dorește de către un proprietar al unui spațiu rezidențial sau office ca să monteze în interiorul acestuia uși de sticlă îl reprezintă transparența oferită, ce permite unei cantități mai mari de lumină naturală să pătrundă în incinta respectivă.

Așa se reduce volumul de lumină artificială necesar, ceea ce se reflectă inclusiv în costurile cu factura de energia electrică.

Numeroase studii efectuate la institute de prestigiu internaționale au arătat că aceia care petrec foarte multă vreme în lumină artificială își dereglează somnul, survenind inclusiv insomniile, greu de rezolvat medical.

Așadar, folosirea unor uși din sticlă permite unei cantități mai mari de lumină naturală să pătrundă în spațiul interior, cu efecte benefice pentru menținerea unor ritmuri circadiene sănătoase.

Un al doilea motiv pentru care multă lume tinde să se orienteze spre ușile din sticlă este acela că estetica spațiilor se îmbunătățește considerabil în momentul în care este scăldată în lumina solară.

Este mare lucru ca în tot cursul anului ocupanții ce locuiesc sau muncesc într-o incintă unde sunt montate niște uși de sticla transparentă sau colorată să se bucure de lumina astrului zilei.

Ce poate să fie mai plăcut la o casă de locuit, decât să existe uși mari din sticlă transparentă care să protejeze de ploaie, vânt, căldură, praf, dar să nu fie un baraj ce obturează vederea grădinii personale: vara plină cu straturi de flori, pomii încărcați de rod și iarna acoperită de neaua argintie?

Asta ca să nu mai vorbim de cerul înstelat, pe care, dacă te afli într-o cameră situată la etaj, îl poți admira în întreaga lui splendoare prin ușile transparente, ce transformă încăperea într-o cabină de navă spațială.

O ușă de sticlă corect întreținută este rezistentă în timp, nu ruginește, nu putrezește, rămâne funcțională pe termen lung.

Nici insectele (cariile de lemn, de exemplu) nu au cum să atace sticla, iar praful nu se va acumula așa de ușor pe aceste suprafețe verticale.

În afara de beneficiile pe care montarea unor uși de sticlă le poate aduce, ele vin la pachet și cu anumite dezavantaje.

În cazul locuințelor private, o ușă transparentă poate scădea gradul de intimitate, dar acest lucru se poate contracara ușor prin alegerea unei variante de ușă din sticlă colorată (uni, gen vitraliu sau cu modele diverse) sau a unei uși cu geam mat.

Chiar și printarea sticlei este utilizată mai nou pentru a se împiedica vederea în spațiile private și pentru a personaliza fericit acest tip de uși.

Alt dezavantaj este acela că amprentele mâinilor rămân vizibile pe astfel de uși, de aceea lavetele din microfibră și detergenții pentru sticlă ar trebui ca să fie mereu la îndemână spre a le înlătura.

Articole relevante