Acasa Bani Banca Mondiala: Pilonul II de pensii din Romania merge bine, de ce vreti sa il reformati?

Banca Mondiala: Pilonul II de pensii din Romania merge bine, de ce vreti sa il reformati?

Autor: admin

Pilonul II de pensii din Romania merge bine si nu exista niciun motiv pentru reformarea acestuia, a declarat, miercuri, Tatiana Proskuryakova, manager de tara pentru Romania si Ungaria al Bancii Mondiale, intr-o intalnire cu presa la Bucuresti.

„Credem ca Pilonul II de pensii merge bine, iar opinia noastra este: daca nu este stricat, nu-l reparati! De ce sa reformezi un sistem care merge bine? Sunt alte lucruri care trebuie reparate, dar nu este cazul sa reformati ceva ce pare ca merge bine”, a afirmat Proskuryakova.

Ea a aratat ca existenta Pilonului II este benefica si pentru dezvoltarea pietelor financiare, intrucat fondurile de pensii investesc in aceste sectoare.

Cele mai citite articole

In urma cu doua saptamani, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat ca nu va fi suspendata contributia la Pilonul II de pensii, dar ca, in urma unei discutii cu factorii implicati, la finalul lunii iunie – inceputul lunii iulie, va fi prezentat un proiect nou in domeniu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/pensii/contributii-pensii/banca-mondiala-pilonul-ii-de-pensii-din-romania-merge-bine-de-ce-vreti-sa-il-reformati-1595212

Cele mai citite articole

Articole relevante