Acasa Bani Banca Mondiala: Pilonul II de pensii din Romania merge bine, de ce vreti sa il reformati?

Banca Mondiala: Pilonul II de pensii din Romania merge bine, de ce vreti sa il reformati?

Autor: admin

Banca Mondiala: Pilonul II de pensii din Romania merge bine, de ce vreti sa il reformati?

Pilonul II de pensii din Romania merge bine si nu exista niciun motiv pentru reformarea acestuia, a declarat, miercuri, Tatiana Proskuryakova, manager de tara pentru Romania si Ungaria al Bancii Mondiale, intr-o intalnire cu presa la Bucuresti.

„Credem ca Pilonul II de pensii merge bine, iar opinia noastra este: daca nu este stricat, nu-l reparati! De ce sa reformezi un sistem care merge bine? Sunt alte lucruri care trebuie reparate, dar nu este cazul sa reformati ceva ce pare ca merge bine”, a afirmat Proskuryakova.

Ea a aratat ca existenta Pilonului II este benefica si pentru dezvoltarea pietelor financiare, intrucat fondurile de pensii investesc in aceste sectoare.

In urma cu doua saptamani, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat ca nu va fi suspendata contributia la Pilonul II de pensii, dar ca, in urma unei discutii cu factorii implicati, la finalul lunii iunie – inceputul lunii iulie, va fi prezentat un proiect nou in domeniu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/pensii/contributii-pensii/banca-mondiala-pilonul-ii-de-pensii-din-romania-merge-bine-de-ce-vreti-sa-il-reformati-1595212

Articole relevante