Acasa Actualitate Care sunt avantajele fatetelor dentare? Iata ce spun specialistii din domeniu!

Care sunt avantajele fatetelor dentare? Iata ce spun specialistii din domeniu!

Autor: admin

De-a lungul ultimilor ani, tehnologia a ajuns sa evolueze intr-un mod cat se poate de considerabil, acest aspect fiind vizibil pe majoritatea domeniilor de referinta din industrie. Prin urmare, nu este de mirare ca si tratamentele stomatologice au ajuns sa fie cat se poate de inovative, problemele trecutului putand fi rezolvate intr-un mod mult mai facil la momentul actual. 

Un exemplu, in acest caz, este dat de asa-numitele fatete dentare, un procedeu minim invaziv care se poate dovedi extrem de avantajos in rezolvarea unei game variate de probleme care ar putea aparea. Asadar, pentru a ajuta la informarea unui numar cat mai ridicat de persoane, in articolul de fata au fost extrase principalele avantaje care pot fi obtinute de pe urma acestui tratament.

Fatete dentare: ce beneficii pot acestea aduce?

Dupa cum a fost mentionat, fatetele dentare pot aduce o gama variata de avantaje concrete, printre cele mai populare numarandu-se urmatoarele elemente:

1. Minim invazive

Cele mai citite articole

Procedura este una minim invaziva, dintii avand nevoie doar de o usoara slefuire inainte ca fatetele sa poata fi instalate. Totusi, in cazul in care acestia sunt foarte mici, slefuirea ar putea sa fie optionala, ea nefiind intotdeauna necesara. Fatelele vor fi realizate din diferite tipuri de ceramica sau din compozit, materialele respective fiind biocompatibile. Prin urmare, organismul uman nu le va refuza, neexistand posibilitatea de aparitie a unor potentiale complicatii.

2. Ofera un aspect natural 

Un alt avantaj cat se poate de concret consta in faptul ca fetetele dentare au un aspect extrem de asemanator cu cel natural al smaltului dintilor. Prin urmare, zambetul va putea fi restaurat fara probleme, neputandu-se face vreo diferenta intre dintii fatetati si cei normali.

3. Sunt proiectate digital

Fatetele pot fi proiecate digital in functie de dantura fiecarui pacient in parte. Ele vor avea forma si dimensiunile necesare, pacientul urmand sa vada cum va arata rezultatul final inca de dinaintea inceperii procedurii.

In concluzie, acestea sunt principalele avantaje pe care acest tratament stomatologic le poate aduce, el fiind cat se poate de apreciat printre randurile pacientilor.

Cele mai citite articole

Articole relevante

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!