Acasa Diverse Care sunt cele mai populare destinații de vacanță în rândul românilor?

Care sunt cele mai populare destinații de vacanță în rândul românilor?

Autor: admin

Descoperirea locurilor preferate de vacanță pentru români este întotdeauna fascinantă, dezvăluind nu doar preferințele lor de călătorie, ci și influențele culturale și economice care le modelează alegerile. De la pitoreștile peisaje montane până la plajele însorite, România și-a construit o reputație bogată în ceea ce privește opțiunile de vacanță, oferind o varietate vastă de destinații pentru toate gusturile și buzunarele. În cele ce urmează, explorăm cele mai populare destinații de vacanță ale românilor, analizând de ce aceste locuri devin alegeri atât de îndrăgite și ce oferă ele în plus pentru a atrage vizitatorii.

Litoralul românesc

Litoralul românesc este una dintre destinațiile de vacanță preferate ale românilor, oferind o combinație captivantă de plaje aurii, atmosferă vibrantă și bogăție culturală. Cu o lungime de aproximativ 245 de kilometri, de la Mangalia la Vama Veche, litoralul atrage turiști din toate colțurile țării în căutarea relaxării și distracției de vară.

Într-o astfel de excursie, turiștii se pot bucura de nisipul fin și apele limpezi ale Mării Negre, savurând soarele generos al litoralului românesc. Însă plajele nu sunt singurul magnet pentru vizitatori. Stațiunile de pe litoralul românesc oferă o gamă variată de activități, de la sporturi nautice și plimbări cu vaporul până la petreceri pe plajă și restaurante cu specific local.

Iată care sunt cele mai populare destinații de pe litoralul românesc se regăsesc:

 • Mamaia – cu plajele sale nesfârșite, cluburile de noapte animate și atmosfera vibrantă, Mamaia este deseori considerată „Perla Mării Negre”.
 • Eforie Nord și Eforie Sud – cu o istorie bogată și o varietate de facilități turistice, Eforie Nord și Eforie Sud atrag atât familiile în căutare de relaxare, cât și tinerii în căutare de distracție.
 • Costinești – celebră pentru atmosfera sa tinerească și petrecerile de noapte, Costinești este destinația preferată a celor care doresc să combine distracția pe plajă cu viața de noapte animată.
 • Vama Veche – cunoscută pentru atmosfera sa boemă și relaxată, Vama Veche atrage tineri și nonconformiști în căutare de libertate și autenticitate.

Aceste destinații de pe litoralul românesc reprezintă doar o mică parte din bogăția peisajelor și experiențelor pe care le oferă Marea Neagră și sunt exemple vii ale diversității și atracțiilor pe care le puteți descoperi în timpul unei vacanțe de vară în România.

Grecia: a doua casă pentru mulți români

Grecia este adesea considerată a doua casă pentru mulți români, atrăgându-i cu peisajele sale încântătoare, istoria bogată și ospitalitatea inconfundabilă. În timp ce turismul internațional a fost puternic influențat de popularitatea destinațiilor grecești, românii au dezvoltat o legătură specială cu această țară, ajungând să o considere o a doua casă, mai ales în timpul vacanțelor de vară.

Pe lângă proximitatea geografică, care face Grecia o destinație ușor accesibilă pentru români, cultura grecească, gastronomia delicioasă și frumusețea naturală a țării atrag turiști în număr tot mai mare în fiecare an.

Printre cele mai populare destinații din Grecia pentru români se numără:

 • Insula Zakynthos – cunoscută pentru plajele sale cu nisip fin și ape cristaline, dar și pentru celebrul loc de întâlnire al broaștelor țestoase de mare Caretta-Caretta.
 • Insula Corfu – cu arhitectura sa venețiană, peisajele spectaculoase și plajele însorite, Corfu este o destinație preferată pentru vacanțe relaxante și explorare culturală.
 • Atena – capitala Greciei, cu istoria sa impresionantă și vestigiile antice, precum Acropolele și Templul lui Zeus, atrage turiști pasionați de istorie și cultură.
 • Thassos – cunoscută sub numele de „Insula Esmeralda” datorită vegetației sale luxuriante, Thassos oferă plaje frumoase și natură încântătoare, fiind o opțiune ideală pentru cei care caută liniște și relaxare.

Aceste destinații din Grecia reprezintă doar câteva exemple dintr-o gamă largă de opțiuni pe care le oferă această țară fascinantă. Pentru mulți români, Grecia nu este doar o destinație de vacanță, ci o a doua casă unde se întorc mereu cu drag și bucurie.

Dubai o destinație tot mai populară în rândul românilor

Dubai o destinație tot mai populară în rândul românilor

Sursa foto

Vacanțele exotice devin din ce în ce mai populare în rândul românilor în căutarea unor experiențe unice și aventuri memorabile. În acest context, Dubai a devenit o destinație tot mai atractivă pentru turiștii români, cu atracțiile sale impresionante, luxul rafinat și atmosfera cosmopolită. O călătorie în Dubai oferă oportunitatea de a descoperi o lume cu totul aparte, plină de contraste și superlative.

Vacanțele în Dubai sunt remarcabile prin:

 • Burj Khalifa – cu înălțimea sa uluitoare, acesta este cea mai înaltă clădire din lume și oferă panorame spectaculoase asupra orașului și deșertului din jur.
 • Mall of the Emirates – unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume, cunoscut mai ales pentru pista de schi interioară, Ski Dubai, unde turiștii pot să se bucure de distracția zăpezii chiar și în mijlocul deșertului.
 • Plaje luxuriante – Dubai este faimos pentru plajele sale cu nisip fin și ape cristaline, precum Jumeirah Beach și Kite Beach, unde turiștii se pot relaxa și bucura de soarele generos.
 • Distracție și aventură – de la safariuri în deșert și plimbări cu jeep-ul până la parcuri de distracții și parcuri acvatice spectaculoase, Dubai oferă o gamă variată de activități pentru toate vârstele și preferințele.

Dubaiul se bucură de reputația unei destinații de vacanță luxoase și sofisticate, atrăgând turiști din întreaga lume în căutare de experiențe memorabile și confort exclusiv. Pentru mulți români, o călătorie în Dubai reprezintă o oportunitate de a se bucura de opulența și extravaganța acestui oraș futurist, creând amintiri de neuitat și povestind despre aventurile lor în inima deșertului.

Thailanda: apă cristalină și peisaje de vis

Thailanda este o destinație paradisiacă care atrage turiști din întreaga lume cu apelor sale cristaline, plajele cu nisip fin și peisajele de vis din insulele sale tropicale. Pentru români, Thailanda reprezintă adesea o escapadă exotică, o oază de relaxare și aventură în inima Asiei de Sud-Est.

Iată care sunt cele mai căutate destinații de vacanță din această țară:

 • Insulele Phi Phi – cunoscute pentru frumusețea lor naturală spectaculoasă, insulele Phi Phi sunt un adevărat paradis tropical, unde turiștii se pot bucura de plaje însorite, apă cristalină și activități precum snorkeling-ul și scufundările.
 • Bangkok – capitala vibrantă a Thailandei, Bangkokul este un amestec fascinant de cultură tradițională și modernitate. De la templele magnifice și piețele pline de culoare până la restaurantele și barurile de pe malul râului Chao Phraya, Bangkokul oferă o experiență captivantă și variată.
 • Chiang Mai – situat în nordul țării, Chiang Mai este renumit pentru peisajele sale pitorești, templele impresionante și atmosfera relaxată. Turiștii pot explora piațele tradiționale, pot participa la cursuri de gătit thai autentic și pot interacționa cu elefanții în sanctuarele specializate.
 • Phuket – cea mai mare insulă din Thailanda, Phuketul este o destinație populară pentru cei în căutare de plaje idilice, sporturi nautice și viață de noapte animată. De la plajele aglomerate din Patong Beach până la peisajele liniștite din Phang Nga Bay, Phuketul oferă o varietate de experiențe pentru toate gusturile.

Thailanda este o destinație de vacanță care îndeplinește dorințele și visele multor călători, oferind o combinație unică de relaxare, aventură și frumusețe naturală. Pentru români, o vacanță în Thailanda este adesea o experiență de neuitat, care rămâne vie în amintirile lor mult timp după ce se întorc acasă.

Articole relevante