Acasa Actualitate Cat timp poate functiona o baterie auto in parametri optimi?

Cat timp poate functiona o baterie auto in parametri optimi?

Autor: admin

Suntem tot mai aproape de vara, iar unii dintre noi si-au facut deja planurile pentru vacanta estivala mult asteptata, altii inca mai tatoneaza terenul in cautarea celor mai potrivite destinatii. Daca ne-am decis ca in acest an sa ajungem la destinatia aleasa pentru petrecerea concediului calatorind cu propria masina, atunci cu siguranta, alaturi de stabilirea bugetului pentru vacanta, bagajele cu lucrurile necesare, un element extrem de important in cadrul acestor pregatiri si care trebuie sa fie derulat din timp este preocuparea pentru buna functionare a auitoturismului. 

Evident, nu doar perspectiva unei vacante trebuie sa ne impulsioneze sa acordam atentie masinii, ci oricand, pentru a fi siguri ca de fiecare data cand vom porni la drum nu vom avea parte de tot felul de surpize neplacute. Astfel, este bine sa procedam la o serie de verificari la un atelier auto, unde specialistii vor constata care este starea tehnica a masinii, daca este cazul sa schimbam anumite piese auto, pentru ca aceasta sa functioneze in parametri optimi.

O atentie deosebita trebuie acordata si bateriei auto, pentru ca de buna sa stare tehnica depinde total pornirea motorului autoturismului, aprinderea si iluminarea. Cu alte cuvinte, fara o baterie functionala, incarcata corespunzator, adio calatorie cu masina!

Daca bateria este deja utilizata de mai bine de trei ani, este bine sa luam in calcul si sa ne asteptam la faptul ca durata sa de viata a acesteia se poate apropia de acum de final, pentru ca in general intervalul de timp in care aceste piese auto functioneaza eficient este cuprins intre trei si sase ani. Indiferent de calitatea acestor  piese auto, se poate intampla sa „isi incheie activitatea” dupa trei ani de utilizare, in timp ce altele se vor dovedi eficiente chiar si sase ani. Asa ca, frecvent, acorda-i atentia cuvenita si chiar daca nu esti un specialist, pana sa ajungi la un service autorizat, te poti edifica intr-o anumita masura referitor la starea sa intr-un mod foarte simplu, la indemana oricui. Astfel, dupa ridicarea capotei, asigura-te ca martorul de incarcare are culoarea verde. Daca nu are aceasta culoare, atunci cu siguranta ceva nu este in regula, fie ca este vorba despre o defectiune la alternator, care poate fi remediata fara mari probleme sau este semnul unei situatii mai grave care implica schimbarea bateriei cu una noua.

Articole relevante