Acasa Actualitate Cum sa creezi in bucatarie elemente de atractie deosebite?

Cum sa creezi in bucatarie elemente de atractie deosebite?

Autor: admin

Cand ne propunem amenajarea bucatariei, incaperea in care petrecem zilnic mult imp, avem in vedere o serie intreaga de aspecte de care vom tine cont pentru ca in final sa  ne putem bucura de cele mai bune conditii in aceasta camera din locuinta noastra.

Evident, ne va interesa in mare masura sa avem o bucatarie cat mai functionala, dotata cu echipamente care sa ne inlesneasca activitatile specifice desfasurate aici, piese de mobilier frumoase si practice, atat cele care sa asigure suficient spatiu de depozitare tuturor ustensilelor, recipientelor  pentru prepararea de mancaruri si a veselei, cat si cele care sa ofere confort si un ambient cat mai placut atunci cand ne adunam in familie la micul dejun, pranz, cina sau mici gustari savurate in tihna.

Alaturi de partea practica, foarte importanta pentru orice bucatarie, cu siguranta ne vom implica trup si suflet si privitor la latura estetica, respectiv designul interior potrivit preferintelor si stilului nostru, astfel incat sa ne ofere buna dispozitie, relaxare si bucurie atunci cand  ne petrecem timpul in aceasta camera, amenajata asa cum ne-am planuit.

Sunt o serie intreaga de elemente cu rol decorativ, care pot contribui la crearea unei atmosfere atractive in bucatarie, stilul mobilierului ales, modelul gresiei care va imbraca dusumeaua, un ceas de perete vesel si decorat potrivit acestei incaperi, o perdea deosebita, care sa filtreze placut lumina in camera, ghivece cu flori sau in care am rasadit plante aromatice care dau savoare unor retete, un covoras multicolor etc. De asemenea, optarea pentru zugravirea peretilor cu o vopsea decorativa, de buna calitate, poate face adevarate minuni in bucatarie.

Este voba despre o vopsea ecologica, pe baza de apa, siliconica, ce protejeaza mediul interior, usor de aplicat, dar si de intretinut, avand un strat protector, rezistent la umiditatea si aburii care se produc frecvent cand gatim.

Alaturi de calitatile sale practice, vopseaua decorativa poate transforma peretii bucatariei intr-un element central de atractie, gratie aspectului spectaculos obtinut dupa zugravire. In functie de preferinte, aceasta tencuiala deosebita poate reda aspectul specific matasii, catifelei, metalic, opac, o serie intreaga de reflexii interesante, de tip 3D sau amprente distincte.

Poate fi utilizata nu doar pentru pereti, ci si pe sticla, faianta sau lemn. Pentru crearea unui aspect special, putem sa cream o corespondenta cromatica intre peretii bucatariei si usa din lemn a camerei, folosind pentru partea de interior a acesteia aceeasi vopsea decorativa.

Articole relevante