Acasa Romania Descopera echiparile speciale de confort de pe noul Mercedes EQA

Descopera echiparile speciale de confort de pe noul Mercedes EQA

Autor: admin

Tu cum defineşti confortul suprem într-un autoturism? Care sunt criteriile tale în cea ce priveşte o experienţă confortabilă la volanul unei maşini?

Acum, dacă ai face o listă cu aceste criterii şi ai compara-o cu nivelul excepţional de confort pe care îl oferă modelele Mercedes-Benz GLA, câte puncte comune ai găsi?

Ei bine, dacă pretenţiile tale legate de confort într-o maşină sunt extrem de ridicate – cum ar şi trebui să fie, de altfel – probabil că vei regăsi multe dintre aceste criterii pe un Mercedes-Benz. 

Tocmai din acest motiv, însă, tehnicienii de la Mercedes-Benz caută să vină cu inovaţii care să te surprindă cu fiecare nou model lansat pe piaţă. Iar odată cu trecerea la noua era a mobilităţii electrice, modelele Mercedes-Benz au intrat practic într-o nouă dimensiune a confortului.

Haide să luăm, de pildă, modelul EQA de la Mercedes, un vehicul din gama compacte electrice, teoretic mai accesibil ca preţ decât modelele din gamele electrice de vârf ale constructorului german, aşa cum este, de pildă, modelul EQS sau comparativ cu un SUV Mercedes electric, aşa cum este modelul EQC.

Aparenţele pot fi înşelătoare, însă, mai ales atunci când vine vorba despre cel mai titrat brand de autoturisme de lux din istorie.

Chiar dacă vorbim despre cea mai accesibilă clasă de electrice din portofoliul Mercedes-Benz, modelul EQA nu este, totuşi, nici pe departe accesibil oricui din punct de vedere al preţului, iar acest lucru face ca dotările de confort pe care acesta le oferă să fie mult superioare majorităţii modelelor electrice de duzină de pe piaţă.

Ca să-ţi faci doar o idee despre nivelul la care poate să ridice ştacheta Mercedes-Benz atunci când vine vorba despre confort, iată doar câteva dintre dotările de confort propuse de noul Mercedes EQA, un autoturism disponibil cu livrare imediată şi la Auto Schunn România, dealer autozizat Mercedes-Benz cu centre în Arad, Timişoara, Deva, Sibiu şi Suceava:

Trapa culisantă panoramică

Ai putea spune, ce e nou în asta? Probabil că ştii multe modele auto care vin cu trapă panoramică acţionabilă electric. În fond, e clar că această funcţie nu mai reprezintă de mult o noutate. 

Dar la câte maşini ai întâlnit funcţia de „Închidere/Deschidere tip Confort”, prin care poţi controla funcţiile trapei panoramice direct din telecomanda maşinii? Şi vorbim aici atât de acţionarea funcţiilor închidere/deschidere, dar şi de controlul funcţiei de acţionare a ruloului parasolar prezent în echipare.

Pachet ENERGIZING Plus

Ce spui de un pachet complet de Wellness, direct la tine în maşină? Cu pachetul Energizing Plus, sistemele ultra-smart de climatizare sunt setate să ofere programe de relaxare de câte 10 minute, controlând toate elementele din maşină care îţi pot influenţa starea de spirit. Corbim aici despre lumina ambientală, despre muzică şi chiar de funcţiile scaunelor, unde programul Energizing Plus controlează încălzirea şi funcţiile de masaj.

Sistem de suspensii reglabile

Îţi doreşti un nivel exceptional de confort la rulare pentru drumuri lungi? Sau poate că vrei să te distrezi puţin cu stilul sportiv, experimentând toată plăcerea pe care o poate oferi un viraj? Cu sistemul Dynamic Select instalat pe noul model EQA, te poţi bucura de amândouă.

Scaune reglabile electric pentru şofer şi pasager

Eh, asta chiar nu este o noutate pentru nimeni, nu? Aşa este, nu funcţia de reglare electrică a scaunelor pe care stau aşezaţi şoferul şi pasagerul este noutatea aici, ci Funcţia Memory, care memorează poziţia ideală a celor doi membri din maşină

Astfel că nu va mai trebui să-ţi reglezi scaunul de fiecare data când cineva îţi va folosi maşina, sau se va aşeza pe scaunul pasagerului, iar această funcţie de memorare este disponibilă pentru până la 3 membri ocupanţi ale oricăror dintre cele două locuri.

Mai mult, Funcţia Memorz nu are grijă ca tu să ai întotdeauna poziţia perfectă pe scaun, ci pentru şofer se ocupă şi de reglarea automata a oglinzilor exterioare, dar şi a Head-Up-Display-ului.

Climatizarea scaunelor pentru conducător auto și însoțitor

Da, este ideal să ai funcţie de încălzire în scaune pentru sezonul rece, dar ce spui de funcţie de climatizare pentru scaune, pentru sezonul cald? Da, noul EQA vine cu funcţie de răcire a scaunelor din faţă, atât pentru zona de şezut, cât şi pentru spătare, pentru o răcorire perfectă în zilele toride de vară.

Acestea sunt doar patru din multitudinea de funcţii tehnologice de pe altă planetă pe care le propune Mercedes pentru modelul EQA. Desigur, lista poate continua pe câteva pagini bune, şi să nu uităm că vorbim despre EQA, aşa că imaginează-ţi cu ce echipări vine modelul EQS, de pildă.

Articole relevante