Acasa Romania Destinații sigure în care e mai ieftin să călătorești singur

Destinații sigure în care e mai ieftin să călătorești singur

Autor: admin

Căutările de tipul „cele mai bune locuri pentru femeile care călătoresc singure”, „cele mai bune ţări pentru călătorii de unul singur” sau „cele mai bune destinaţii de călătorit singur” au crescut în ultimul an cu aproximativ 50-80%. Probabil ai cochetat cu ideea de a-ţi face bagajul şi a porni la drum singur, fie de ziua ta, fie pentru că ai fost promovat sau pentru că îţi doreşti pur şi simplu o schimbare. O călătorie de acest tip este posibilă indiferent dacă eşti sau nu într-o relaţie. Pentru a încuraja românii să exploreze lumea pe cont propriu, echipa din spatele motorului gratuit de căutare pentru oferte de călătorie Momondo a selectat cele mai bune oraşe pentru călătorii singuri şi dezvăluie cele mai bune recomandări pentru a profita din plin de o astfel de experienţă.

Planificare şi siguranţă

Primul pas în planificarea unei călătorii pe cont propriu ar trebui să fie răspunsul la întrebarea „Cât de încrezător sunt în timp ce călătoresc?” O destinaţie mai apropiată de România – cum ar fi unul dintre oraşele europene uşor accesibile – este cea mai bună alegere pentru început, poate chiar o călătorie către un oraş deja vizitat anterior. Cei pentru care distanţele mai mari nu reprezintă o piedică pot lua în considerare şi alte destinaţii. Factorul cheie rămâne pregătirea în detaliu a călătoriei, inclusiv verificarea mijloacelor de transport de la aeroport şi cea mai uşoară cale de a ajunge la locul de cazare.

Siguranţa este un factor major atunci când oamenii se tem de o călătorie de unul singur. Soluţia în acest caz este de a te informa cât mai bine despre destinaţia pe care intenţionezi să o vizitezi: ce comportamente sunt recomandate, care sunt mijloacele de transport la faţa locului sau ce alte reguli nescrise trebuie avute în vedere. Înainte de a porni la drum de unul singur este întotdeauna bine să îţi informezi familia şi prietenii despre traseul pe care îl urmezi. Dar sentimentul de siguranţă nu stă doar în cum te organizezi propriu-zis, el ţine totodată de gândurile cu care pleci la drum. Câteva idei în plus în acest sens ţi-ar putea creşte nivelul de încredere şi de motivaţie pentru o călătorie de unul singur.

Cameră single sau dublă?

De cele mai multe ori călătorii pe cont propriu se confruntă cu dificultăţi în găsirea unui hotel pentru cazare la preţuri accesibile – adesea, ei trebuie să stea într-o cameră dublă, plătind exact acelaşi preţ pe care îl vor plăti doi călători. De aceea, momondo.ro a verificat în ce oraşe camerele single sunt mai puţin costisitoare decât cele duble. Conform datelor analizei, românii pot economisi până la 93% din costurile medii de cazare dacă îşi planifică cu atenţie şederea. Cea mai mare economie la cazare la un hotel poate fi făcută în Denpasar, unde camera single costă în medie 27 de euro, economisind până la 93% faţă de preţul mediu al unei camere duble în acest oraş.

De asemenea, Agadir pare a fi o destinaţie de nădejde pentru un călător singur, deoarece camera single este în medie cu 88% mai ieftină decât cea dublă. Lista celor mai bune trei oraşe pentru o călătorie de unul singur este completată de un alt loc exotic – alegerea unei camere single faţă de o una dublă în Male va permite călătorilor singuri să economisească în medie 81% din preţ. Românii au în plan să plece la drum pe cont propriu au la dispoziţie numeroase destinaţii interesante, inclusiv oraşe europene precum Luqa sau Ibiza.

Există, totodată, locuri în care călătorii pe cont propriu din România ar trebui să aleagă o cameră dublă pentru că poate fi chiar mai ieftină decât cea single. Printre oraşele în care această opţiune este posibilă se numără Edinburgh, Amsterdam şi Varşovia, unde preţurile medii ale camerei single sunt cu până la 22% mai mari decât cele pentru o cameră dublă.

Alte articole

Pagina 1 din 2

Sursa: http://www.capital.ro/destinatii-sigure-in-care-e-mai-ieftin-sa-calatoresti-singur.html

Articole relevante