Acasa Diverse Din revista CAPITAL: Poți obține o economie imediată de 15% la factura de curent. Iată cum.

Din revista CAPITAL: Poți obține o economie imediată de 15% la factura de curent. Iată cum.

Autor: admin

Persoanele care părăsesc piaţa reglementată de furnizare a energiei electrice află că, în piaţa liberă, preţurile sunt mai mici. La pachet cu preţurile mai mici vin însă şi anumite condiţii restrictive, precum un termen limitat al contractului (un an, maximum doi) şi imposibilitatea de a mai reveni vreodată în reglementat, unde statul încă are pârghii să intervină pe preţ.

Ne folosim de comparatorul de tarife pus la dispoziţie pe site-ul propriu de Autoritatea pentru Reglementare în Energie. Pentru a avea o imagine corectă, trebuie să uniformizăm nomenclatorii comparaţiei: joasă tensiune, fără tarifele reglementate incluse, între 1.000 şi 2.500 de kWh anual. Luăm în considerare patru mari oraşe din ţară, corespunzătoare ariei de distribuţiei a a celor patru furnizori impliciţi, de Ultimă Instanţă: Bucureşti,  pentru Enel Energie Muntenia, Iaşi, pentru E.ON Energie, Craiova, pentru CEZ şi Cluj – Napoca, pentru Electrica Furnizare…


(Restul articolului îl puteţi citi în ediţia de luni, 27 august, a revistei Capital. Publicaţia este disponibilă la toate centrele de difuzare a presei.)

Alte articole

Sursa: https://www.capital.ro/din-revista-capital-economie-imediata-de-15-in-factura-la-curen.html

Articole relevante