Acasa Diverse E LEGE: Schimbări radicale în Codul Rutier. Amenzile sunt uriașe! Ce mai pot face șoferii români

E LEGE: Schimbări radicale în Codul Rutier. Amenzile sunt uriașe! Ce mai pot face șoferii români

Autor: admin

Șoferii care vor mai avea aceste accesorii la maşini riscă amenzi ce pot ajunge până la aproape 3.000 de lei.

Este vorba despre maşinile care au lipite pe geamuri, fie ele geamuri laterale, parbriz sau lunetă, iar acestea reduc, prin număr sau dimensiuni, vizibilitatea conducătorului auto.

Legislaţia rutieră în vigoare stabileşte că “aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.

În condiţiile în care clasa a IV-a de sancţiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între nouă şi 20 de puncte-amendă, iar punctul-amendă are valoarea, în 2018, de 145 de lei, persoanele fizice care aplică diverse obiecte pe suprafaţa geamurilor sau în dreptul acestora pot fi amendate cu sume cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.


De asemenea, reprezintă contravenţie şi este sancţionată tot cu amendă de până la 2.900 de lei şi “aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale”. Totuşi există o variantă legală pentru reducerea transparenţei geamurilor unei maşini, şi anume utilizarea de tratamente şi folii omologate sau certificate de către Registrul Auto Român, scrie B1.ro.

Pagina 1 din 1

Alte articole

Sursa: https://www.capital.ro/e-lege-schimbari-radicale-in-codul-rutier-amenzile-sunt-uriase.html

Articole relevante