Acasa Bani Este mai bun un brad de Craciun artificial sau unul natural?

Este mai bun un brad de Craciun artificial sau unul natural?

Autor: admin

brad artificial vs natural

Un adevarat brad de Craciun, cu ace, sau un brad artificial, din plastic? Aceasta este dilema care cuprinde acum multe familii in vederea Craciunului, dat fiind ca 88% fac pomul pentru sarbatori.

Cei care folosesc brazi naturali sunt acuzati de defrisari si deseuri, acesti brazi fiind in mare parte de unica folosinta. Mai nou, brazii din plastic au devenit populari, si sunt considerati mai rezistenti. Sa discutam de ambele variante ca sa putem face o alegere in cunostinta de cauza si daca alegem un brad de craciun artificial de pe BraziCraciun.net, sa o facem in cunostinta de cauza.

Brad de Craciun artificial

Un brad sintetic, cu zapada falsa pe ramuri, se pare ca este preferat de 7 din 10 oameni, in convingerea ca aceasta alegere contribuie la protejarea padurilor si la respectarea mediului.

Insa majoritatea brazilor naturali nu provin din padure (cu exceptia concedierilor rare controlate de Corpul Silvic). Pomii de Craciun artificiali sunt aproape toti produsi in Asia si, prin urmare, transportati pe distante lungi inainte de a ajunge in magazin si apoi acasa.

Bradutii falsi sunt, in general, din plastic, cum ar fi PVC si polietilena (PE) sau alti derivati ai petrolului, desi pe piata exista si unii din fibre sau chiar si aluminiu. Analizele efectuate pana acum arata ca brazii reali au o amprenta ecologica mai mica decat cei artificiali, dar oare este chiar asa?

O alegere constienta

Prin urmare, cumpararea unui copac de plastic are sens daca obiectul va fi pastrat cel putin un deceniu (de preferinta doua): din punct de vedere etic, nu poate fi de unica folosinta.

Daca doriti sa-l pastrati doar pentru un Craciun, nu aruncati bradul artificial in gunoi, ci donati-l unei parohii sau duceti-l la o piata de vechituri. Cand, pe de alta parte, ar trebui sa se deterioreze si, in orice caz, atunci cand doriti sa cumparati un brad de Craciun artificial sau unul real, alegeti intotdeauna un brad din plastic pentru a proteja mediul si pentru a face economii mari.

Cum sa alegeti un brad artificial: iata cateva sfaturi

Nu este atat de dificil sa alegi pomul, retineti ca pomii de Craciun au costuri diferite, dintr-un singur motiv simplu, depinde de 3 factori.

 • Material din care este realizat pomul: PVC, POLIETILENA
 • Numar de ramuri
 • Tipul de asamblare: adica deschiderea ramurilor

Pomii de Craciun pot fi din:

 • culoare verde
 • complet acoperit de zapada: deci alb
 • flocat: unde copacul pare plin de zapada
 • culoarea toamnei coniferelor: prin urmare, nu numai verde, ci maro, sau in tendinte de galben portocaliu.

Apoi, acestea sunt impartite in functie de marime:

 1. Slim: se numesc asa deoarece au un diametru mai mic la baza decat clasicii. O solutie perfecta pentru cei care nu au prea mult spatiu acasa sau la birou. Aveti grija doar sa nu o alegeti pe cea cu putine ramuri, altfel nici nu veti putea sa il decorati bine.
 2. Inaltimea standard de la sol: Cu ramuri jos la pamant: sau cu picioarele expuse, este foarte convenabil, deoarece puteti pune cadouri sub copac.

Caracteristici cheie ale bradului artificial

 • Material: copacii sintetici sunt din PVC, dar observati imediat ca nu sunt de o calitate excelenta. De fapt, alternativ puteti gasi copaci care au ramuri turnate in polietilena care arata ca brazi adevarati. De fapt, cand le observi si incerci sa atingi ramurile, pare un copac adevarat. Ramurile sunt tridimensionale, ca acele, si chiar inteapa putin, ca si copacii adevarati. Pe buna dreptate, pretul variaza si este mai mare decat altii, pretul ridicat este pe deplin justificat. Puteti opta insa pentru cele mixte, realizate partial din polietilena care au doar ramurile externe realizate cu noua tehnologie..
 • Numarul de puncte sau ramuri: este scris adesea astfel pe pachete. Aceasta se refera la numarul total de ramuri din copac. Cu cat numarul de puncte este mai dens, cu atat arborele este mai plin, gros si, prin urmare, mai frumos, atunci acesta poate fi deschis corect.
 • Tipul ansamblului: asa variaza cu ramurile care trebuie agatate de trunchi: sunt ramuri care sunt agatate pe rand. Pentru a facilita operatia, exista o culoare diferita pentru fiecare coroana de ramuri, putin lunga mai ales daca arborele este foarte inalt. Cu ramuri de umbrela: care sunt agatate de trunchi si pur si simplu trebuie deschise una cate una. Incepeti de jos, pana la varf. De sine statator: sunt copaci cu ramuri asemanatoare unui brad real care pastreaza forma data. Un brad care poate fi asamblat in cativa pasi, rapid si usor, perfect pentru cei care nu vor sa piarda mult timp.

Asadar, in cazul in care dorim sa avem grija de mediul inconjurator si de natura dar in acelasi timp sa facem o economie destul de mare pentru buzunarele noastre, un brad de Craciun artificial este alegerea ideala. In acest fel ne si putem bucura de acesta ani intregi.

Articole relevante