Acasa Diverse Europa pierde 60 de miliarde de euro in fiecare an, din cauza produselor contrafacute

Europa pierde 60 de miliarde de euro in fiecare an, din cauza produselor contrafacute

Autor: admin

Economia europeana pierde anual aproximativ 60 de miliarde de euro din cauza contrafacerii, potrivit unui studiu al Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuala (EUIPO) publicat miercuri cu ocazia Zilei mondiale a combaterii contrafacerii.

Studiul realizat de EUIPO in randul sectoarelor vulnerabile la contrafacere arata ca pierderile directe anuale ajung la 7,5% din vanzari, informeaza AFP.

Contrafacerea afecteaza si locurile de munca, pentru ca producatorii sunt nevoiti sa reduca productia, avand in vedere ca vanzarile lor au de suferit ca urmare a produselor contrafacute, astfel ca angajeaza mai putin lucratori.

Studiul estimeaza la aproape 435.000 locurile de munca pierdute din cauza contrafacerii.

In randul statelor europene, studiul estimeaza ca Franta inregistreaza pierderi de 6,8 miliarde euro din cauza contrafacerii, fiind devansata de Marea Britanie (9,2 miliarde euro), Italia (8,6 miliarde euro) si Germania (8,3 miliarde euro).

De asemenea, studiul EUIPO arata ca statele europene pierd anual 15 miliarde euro din cauza impactului contrafacerii asupra impozitelor si cotizatiilor sociale.

Cele 13 sectoare ale economiei europene cele mai afectate de contrafacere sunt: produsele cosmetice si de ingrijire personala, imbracaminte, incaltaminte si accesorii, articole de sport, jocuri si jucarii, articole de bijuterie si orologerie, articole de marochinarie, muzica inregistrata, bauturi spirtoase si vinuri, produse farmaceutice, pesticide, smartphone-uri, baterii, pneuri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/macroeconomie/stiri-macroeconomie/europa-pierde-60-de-miliarde-de-euro-in-fiecare-an-din-cauza-produselor-contrafacute-1595198

Articole relevante