Acasa Actualitate EXCLUSIV! Război total! Când ar urma să se rupă coaliția PSD-ALDE! Planul lui Liviu Dragnea: pe cine va susține la prezidențiale!

EXCLUSIV! Război total! Când ar urma să se rupă coaliția PSD-ALDE! Planul lui Liviu Dragnea: pe cine va susține la prezidențiale!

Autor: admin

Conform unor surse din PSD, Liviu Dragnea a primit un ultimatul înainte de şedinţa CEX, în care urma să fie demis, în ceea ce priveşte legea amnistiei şi graţierii. Cel care, însă nu dă drumul proiectului este ministrul Justiţiei, pe care preşedintele PSD doreşte să-l schimbe după referendumul din octombrie.

Călin Popescu Tăriceanu se opune cu vehemenţă, ceea ce-l pune într-o situaţie imposibilă pe Dragnea, care dacă nu face ceea ce a promis îşi va pierde funcţia de preşedinte al social-democraţilor. Interesant este că şi liderul ALDE îşi doreşte ca aceste legi să fie adoptate, dar în acelaşi timp le blochează. O variantă ar fi că şi el doreşte să scape de preşedintele PSD.

În acest context, Dragnea i-a transmis practic că dacă va continua aşa îşi va pierde scaunul de preşedinte al Senatului. În replică, Tăriceanu i-a reamintit că PSD nu poate guervna fără ALDE, neavând majoritate parlamentară.


Dragnea şi-ar dori să rupă coaliţia cât mai repde, termenul limită fiind cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale, conform aceloraşi surse PSD. Între timp, vrea să-şi reconsolideze puterea în partid şi să-i atragă pe pucişti înapoi de partea sa. De asemenea, el urmează să înceapă o serie de negocieri pentru a aduce parlamentari de la alte partide pentru a putea avea majoritate parlamentară.

Aceleaşi surse suţin că Liviu Dragnea nu a renunţat nici la ideea de a candida la alegerile prezidenţiale şi că exclde susţinerea lui Călin Popescu Tăriceanu pentru prima funcţie în stat. În schimb, ar vrea să-l convingă pe liderul ALDE  că PSD va merge pe mâna lui dacă sondajele îl vor cota ca favorit. Doar că, Dragnea se va asigura că acest lucru nu se va întâmpla şi că el va fi vârf de lance.

Scenariul a mai existat şi în perioada USL, iar strateg atunci a fost tot Liviu Dragnea, care ar dori să adapteze reţeta de atunci noii realităţi.

Alte articole

Pagina 1 din 1

Sursa: https://www.capital.ro/exclusiv-razboi-total-cand-ar-urma-sa-se-rupa-coalitia-psd-alde.html

Articole relevante