Acasa Actualitate Extractia molarului de minte: cand se recomanda acest procedeu? Iata ce spun specialistii din domeniu!

Extractia molarului de minte: cand se recomanda acest procedeu? Iata ce spun specialistii din domeniu!

Autor: admin

In anul 2022, tot mai multi romani au inceput sa puna accent pe sanatatea lor dentara, aceasta fiind cat se poate de importanta pentru mentinerea unui zambet cat mai frumos din punct de vedere estetic. 

De asemenea, tehnologia aflata in plina ascensiune de dezvoltare nu intarzie sa ofere alternative de tratament din ce in ce mai moderne, nivelul de eficienta ajungand sa creasca considerabil comparativ cu perioada de timp precedenta. 

Asadar, dorind sa ajute la informarea unui numar cat mai ridicat de persoane, in articolul de fata au fost aduse in discutie toate datele importante cu privire la asa-numitul procedeu de extractie molar de minte, prin aceasta modalitate ele putand fi luate la cunostinta de toti cei interesati sa ia parte la o asemenea operatie.

Cand se recomanda extractia molar de minte?

Maselele de minte ajung sa erupa, de obicei, cand o persoana are varsta cuprinsa intre 17 si 25 de ani. In trecut, acestea erau utile deoarece se presupunea ca ajuta in procesul de masticatie. Cu toate acestea, s-a demonstrat ca ele nu au un impact atat de mare pe cat s-ar fi crezut, procesul de masticatie nefiind afectat de pe urma pierderii acestora. 

Atunci cand erup intr-un mod cat se poate de sanatos, molarii de minte nu au nevoie sa fie extrasi. Totusi, exista si posibilitatea ca acestia sa ajunga sa erupa in situatii mai precoce, dupa cum urmeaza sa fie observat in randurile urmatoare. 

Daca maselele de minte nu dispun de suficient spatiu pentru a creste, ele pot sa afecteze, prin forta, ceilalti molari prezenti. In situatia de fata, pot aparea numeroase probleme de malpozitie a dintilor, cat si neplaceri de natura ocluzo articulara. Pe deasupra, daca molarii de minte se dezvolta in directia obrajilor, cei din urma, alaturi de limba, vor putea fi raniti.

Daca maselele de minte nu erup in totalitate, exista posibilitatea de aparitie a complicatiilor. De exemplu, din cauza pozitiei lor relativ inaccesibile, dintii nu vor fi igienizati corespunzator, fapt care poate duce la aparitia cariilor.

In concluzie, acestea sunt informatiile ce trebuie luate la cunostinta.

Articole relevante