Acasa Actualitate Grupul Monza, la intersecția dintre pasiune și performanță în medicină

Grupul Monza, la intersecția dintre pasiune și performanță în medicină

Autor: admin

Michelangelo De Salvo, unul dintre cei mai mari manageri italieni din sfera de sănătate, care a condus spitale cu renume, încă din anii ’70, a investit în propriul spital din Italia în 1993 şi a ajuns, încetul cu încetul, să pună bazele unei reţele de 12 spitale, cu nu mai puţin de 3.000 de angajaţi, o capacitate totală de 1.200 de paturi şi o cifră de afaceri anuală care se ridică la 220 de milioane de euro. 

Dintre cei 3.000 de angajaţi, 300 sunt români. Văzând pregătirea solidă a medicilor şi asistentelor din România, familia De Salvo a fost de la început legată emoţional de ţara noastră. Aşa că dorinţa şi alegerea de a investi aici au venit în mod firesc. După o serie de studii care i-au arătat că România suferea de un deficit major în ce priveşte tratamentul chirurgical al bolilor cardiovasculare, Michelangelo De Salvo a decis: va face un spital în România, pentru români şi cu medici români. Va demonstra că se poate face performanţă în România, dacă oferi condiţiile necesare pentru ca actul medical să se desfăşoare la cele mai înalte standarde.

Aşa a ajuns să fie ridicat, în 2012, Spitalul Monza, cel mai mare spital de chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţională din ţară, astăzi un centru specializat în chirurgia de nişă şi de înaltă performanţă, fie că vorbim despre cardiologie, neurochirurgie, ortopedie, ginecologie, urologie sau chirurgie generală. 

Spitalul Monza – 6 ani de standarde de excelenţă 

Între timp, lucrurile au evoluat şi Grupul Monza România înseamnă astăzi, pe lângă Spitalul Monza: Centrul Medical Monza Bucureşti, Clinicile Ritmico, precum şi Centrele Monza–Ares. „Am demonstrat, în cei şase ani de activitate, că dacă ai medicii, managementul şi tehnologia potrivite, nimic nu e imposibil. Dacă până acum ceva timp, tendinţa era să mergi în afară pentru intervenţii şi tratamente care nu erau disponibile aici, noi ne-am propus să schimbăm această prejudecată. 95% dintre medicii noştri sunt români şi au o pregătire la fel de bună ca a celor din străinătate. Operăm 1.000 de pacienţi pe cord deschis la Monza şi alţi 5.000 în cadrul altor specialităţi în fiecare an şi avem 30.000 de pacienţi trataţi în ambulatoriu anual.“, a declarat Luca Militello, CEO Grupul Monza România. 

Spitalul Monza dispune de 140 de paturi, 9 săli de operaţie şi 3 săli de angiografie, iar în 2017 a încheiat anul cu un volum total de afaceri estimat la 25 de milioane de euro, ajungând la break-even după numai patru ani. Mai mult, în timp ce în toate domeniile există un deficit major de resursă umană, spitalul Monza a reuşit să îşi ţină alături cei mai buni medici, precum şi cel mai bun personal auxiliar. „Sinergia cu Italia ne-a ajutat. La noi, formarea profesională este continuă, iar schimburile de experienţă sunt constante şi benefice pentru toţi cei implicaţi“, completează Militello. 

Performanţa se vede rapid. De exemplu, Spitalul Monza este primul spital privat care a introdus chirurgia robotică, un tip de chirurgie minim-invazivă de ultimă generaţie, cu ajutorul robotului da Vinci. Recent, spitalul a achiziţionat şi cel mai nou model al acestuia, da Vinci Xi, care poate performa cu precizie operaţii de ginecologie, bariatrie sau urologie, în mod special afecţiuni oncologice în care disecţia milimetrică este imperativă. „Pus în mâna oamenilor potriviţi – adică a chirurgilor cu mare experienţă şi pregătire internaţională pe care îi avem alături la Monza -, robotul da Vinci Xi este cu atât mai performant. Și aşa am făcut încă un pas înainte în chirurgia de vârf“, povesteşte directorul. 

Alte articole

Pagina 1 din 2

Sursa: https://www.capital.ro/grupul-monza-la-intersectia-dintre-pasiune-si-performanta-in-med.html

Articole relevante