Acasa Diverse Guvernul anunta ca saptamana viitoare va fi depus la Parlament un proiect de lege privind parteneriatul civil

Guvernul anunta ca saptamana viitoare va fi depus la Parlament un proiect de lege privind parteneriatul civil

Autor: admin

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a anuntat luni ca saptamana viitoare va fi depus la Parlament un proiect de lege privind parteneriatul civil.

„Vreau sa va spun ca acest proiect este aici si este completat, este complet, a fost discutat cu partenerii din societatea civila, cu actorii sociali, cu formatiunile politice si acest proiect urmeaza sa fie depus saptamana viitoare de colegi parlamentari. In mod special avem aici cativa deputati care sunt implicati, as sublinia pe domnul deputat Florin Manole, dar si alti parlamentari din tot spectrul politic care vor impinge inainte acest proiect. Nu pentru a crea noi disensiuni, ci pentru a crea noi solutii”, a declarat Negrescu la Teatrul National „I.L. Caragiale”, in cadrul evenimentului prin care Ministerul Afacerilor Externe a marcat incheierea seriei „Consultari cetatenesti pentru viitorul Uniunii Europene”.

El a facut aceste precizari in contextul referendumului pentru redefinirea familiei organizat in weekend, despre care a spus ca „nu are castigatori si nu are pierzatori”.

„Zilele trecute, intr-adevar (…), a fost organizat un referendum care nu are castigatori si nu are pierzatori. Are doar un singur mesaj, un mesaj ca, in definitiv, trebuie sa gasim acele proiecte, acele solutii care, indiferent de optiunile fiecaruia, ne pot impinge inainte. Exista o parte din aceste solutii care pot fi impinse inainte si pot fi promovate la cel mai inalt nivel. In sensul acesta am remarcat in diferitele interventii publice, de ieri sau si de astazi, faptul ca foarte multi actori sociali si politici subliniau ideea de a gasi un nou cadru legal pentru a reglementa ceea ce inseamna viata de zi cu zi a cuplurilor necasatorite, subliniind in acest sens ideea parteneriatului civil”, a spus Victor Negrescu.

Acesta a subliniat ca si persoanele care au votat la referendumul pentru familie „au nevoie ca vocile lor sa fie exprimate”.

„Si ieri, daca e sa fac referire la ce s-a intamplat in weekend, au fost persoane care au mers, au votat, au avut optiunile lor. Si acele persoane au nevoie ca vocile lor sa fie exprimate. Si, probabil, au exprimat o serie de temeri vizavi de globalizare, vizavi de ceea ce inseamna evolutiile din Uniunea Europeana si la nivel global. Si acele persoane au nevoie de un raspuns pentru a trece peste temeri si a identifica acele solutii care le pot da siguranta ca viitorul lor va fi unul mai bun, conform, de ce nu, si viziunii lor despre Romania, despre Uniunea …citeste mai departe despre „Guvernul anunta ca saptamana viitoare va fi depus la Parlament un proiect de lege privind parteneriatul civil” pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/guvern/stiri-guvern/guvernul-anunta-ca-saptamana-viitoare-va-fi-depus-la-parlament-un-proiect-de-lege-privind-parteneriatul-civil-1598244

Articole relevante