Acasa Actualitate Hidroizolatie pentru terase sigure si confortabile

Hidroizolatie pentru terase sigure si confortabile

Autor: admin

Hidroizolatia terasei este o solutie care ajuta sa protejezi in mod fiabil structura atasata casei de influentele externe. Asezarea unui strat impermeabil este unul dintre cei mai importanti pasi in pregatirea bazei terasei pentru montarea pardoselii. 

Lucrarile de hidroizolatie pot fi efectuate nu numai in timpul constructiei structurii, ci si in cazul in care terasa are deja destul de multi ani. Terasele sunt foarte diferite: deschise, pe mai multe niveluri, separate de casa, deasupra cladirii. 

Cel mai adesea, aceasta structura este o extensie functionala a cladirii principale, ceea ce mareste suprafata totala a cladirii. Exista o multime de varietati de terase, precum si optiuni pentru hidroizolatia acestora. Terasele de deasupra incintei sunt hidroizolate si izolate in acelasi timp. Daca extensia are acoperis, de regula, hidroizolatia este plasata sub podea, care este adesea facuta din scanduri.

Hidroizolatia protejeaza terasa de patrunderea umezelii. Structurile deschise si extensiile situate pe acoperisuri sunt in mod special susceptibile la efectele precipitatiilor, vantului si umiditatii atmosferice. Hidroizolatia la timp si penetranta evita reparatiile costisitoare. Sunt necesare lucrari de protectie impotriva umezelii atat pe terasele adiacente casei, cat si pe amplasamentele separate de cladirea principala.

Consecintele neglijarii protectiei la apa

Umiditatea ridicata poate duce la mucegai si deteriorarea podelei terasei. Necesitatea hidroizolatiei extensiei se datoreaza caracteristicilor unei astfel de structuri. Lipsa hidroizolatiei va duce la aparitia petelor umede pe suprafete, acumularea de umiditate pe podea si formarea de balti, deformarea straturilor decorative, distrugerea placilor, putrezirea lemnului. 

Odihna confortabila pe o terasa cu mucegai este imposibila, dar chiar daca starea extinderii pare sa fie satisfacatoare, trebuie sa se inteleaga ca procesul de distrugere va continua. Podelele vor continua sa crape si finisajele se vor desprinde. 

Ar trebui sa acorzi atentiei hidroizolatiei in stadiul constructiei acesteia, dar este posibila protejarea terasei si mai tarziu. Principalul lucru este sa nu ratezi momentul, altfel reparatiile si lucrarile de hidroizolatie pot fi costisitoare.

Hidroizolatia podelei terasei

La baza etajului terasei, de regula, se afla o placa de beton armat. Compozitia bazei podelei extensiei poate include un strat izolator si bariera de vapori, un strat de hidroizolatie si o sapa. Podeaua unei terase deschise este amenajata cu placi ceramice sau gresie portelanata, iar terasele acoperite au adesea podea din lemn.

Hidroizolatia unei terase deschise are propriile sale caracteristici. Ar trebui acordata atentie sapei de beton, deoarece, de acest lucru depinde daca se vor aduna balti pe podeaua terasei. Pentru ca apa sa paraseasca pardoseala se creeaza o panta care asigura scurgerea acesteia. Poti afla mai multe despre hidroizolatie de pe blogul Hidroizolatii Conduraru

Articole relevante