Acasa Economie In loc de vot final, Legea off-shore e intoarsa la comisii, la cererea UDMR

In loc de vot final, Legea off-shore e intoarsa la comisii, la cererea UDMR

Autor: admin

Deputatii au decis ca Legea off-shore sa nu fie adoptata miercuri, ci sa fie retrimisa, spre analiza, comisiilor de specialitate. De dimineata, petrolistii cerusera cateva zile in care sa analizeze noile amendamente.

Plenul Camerei Deputatilor a votat miercuri, potrivit Mediafax, retrimiterea la comisii a Legii off-shore care stabileste criteriile exploatarii gazelor din Marea Neagra. Alesii au luat aceasta decizie la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor.

Inainte ca deputatii sa ia aceasta decizie, Asociatia Romana a Concesionarilor off-shore din Marea Neagra (ARCOMN) le adresase o scrisoare presedintilor celor doua camere ale Parlamentului Romaniei.

Din informatiile oferite de Asociatie la solicitarea Ziare.com reiese faptul ca rolul scrisorii era acela de a cere o amanare de cateva zile, timp in care concesionarii off-shore sa analizeze impactul noilor schimbari aduse legii.

Legea, modificata cu scandal in ajun, intr-o sedinta a Camera Deputatilor

Marti, 4 comisii au adoptat, in sedinta comuna, o serie de amendamente ale PSD la Legea off-shore. Inca de la inceput, discutiile pe marginea modificarile gandite de PSD a fost tensionata. Mai exact, deputatii USR si PNL au declarat ca primisera abia cu doua ore inainte de inceperea sedintei comune aceste amendamente si ca n-au avut timp sa le analizeze.

In plus, asa cum deputatul USR Cristina Pruna a explicat pentru Ziare.com, decizii finale privind exploatarea gazelor din Marea Neagra nu se putea lua, in cunostinta de cauza, in comisii, de vreme ce legiuitorilor nu le-au fost puse, inca, la dispozitie informatii vitale. Cu alte cuvinte, deputatii n-au primit pana la acest moment, din partea institutiilor statului roman, nici macar date cu privire la volumul de gaz din Marea Neagra si nici estimari cu privire la costurile de exploatare a zacamintelor.

In timpul discutiilor, pana si deputatii ALDE au refuzat sa gireze noile amendamente ale PSD, care vizau, in principal, cresterea cotelor de impozitare pentru petrolistii care urmeaza sa extraga gazul din Marea Neagra. Varujan Vosganian (ALDE) a spus ca nu poate vota fara niste studii de impact si a parasit sala, dupa un dialog tensionat cu presedintele comisiei de Industrii, Iulian Iancu (PSD).

Ulterior, deputatii PNL cat si reprezentantii petrolistilor au parasit discutiile, cu mult inainte ca amendamentele sa fie analizate si votate. In cele din urma, insa, PSD a facut marti majoritate cu UDMR si a votat un raport privind Legea off …citeste mai departe despre „In loc de vot final, Legea off-shore e intoarsa la comisii, la cererea UDMR” pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/macroeconomie/stiri-macroeconomie/in-loc-de-vot-final-legea-off-shore-e-intoarsa-la-comisii-la-cererea-udmr-1598098

Articole relevante