Acasa Diverse Lucrarile la autostrazi au stagnat in iunie. Proiectele avanseaza prea greu, iar termenele sunt devansate

Lucrarile la autostrazi au stagnat in iunie. Proiectele avanseaza prea greu, iar termenele sunt devansate

Autor: admin

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat de curand raportul in care arata stadiul proiectelor in derulare. Astfel, in iunie, lucrarile la autostrazi au cam batut pasul pe loc fata de luna anterioara, astfel ca este foarte posibil ca unele constructii sa nu fie gata la termenul stabilit.

Ziare.com va prezinta evolutia in ultimele 30 de zile.

La tronsonul Campia Turzii – Gilau (ce cuprinde un pod peste raul Somesul Mic si un canal), care face parte din autostrada Brasov – Bors, gradul de executie in iunie a ajuns la 33%, de la 28,8%, cat era in luna mai.

Portiunea are mai putin de un kilometru, iar lucrarile ar trebui sa se termine la finalul acestei veri.

Valoarea contractului este de aproximativ 26 de milioane de lei, constructorul fiind firma italiana Tirrena Scavi.

La lotul 2 al tronsonului Targu Mures – Ogra din Autostrada Brasov – Bors, lucrarile au stagnat la 64,81%. Constructorul este firma austriaca Strabag. Lucrarea are valoarea de 251,35 milioane de lei si 10 km lungime, iar termenul de finalizare este luna octombrie a acestui an. Primul lot e in procedura de relicitare si nu are nimic construit.

Gradul de executie a lucrarilor pe lotul 1 al tronsonului Ogra – Campia Turzii a ajuns in iunie la 70%, de la 63% in mai. Constructorul este Asocierea SC GEIGER TRANSILVANIA SRL & WILHELM GEIGER GmbH & Co.KG, valoarea lucrarii e de 55,78 milioane de lei, lungimea fiind de 3,6 km. Termenul de finalizare e septembrie 2018.

Motivul pentru care lucrarile nu au mers mai repede luna aceasta a fost obtinerea cu intarziere a acordului de mediu, necesar obtinerii Autorizatiei de Construire.

La lotul 2 al acestui tronson lucreaza Asocierea ASTALDI SpA – Max Boegl Romania SRL – Astalrom S.A. – Consitrans SRL – Ogra Campia Turzii. Gradul de executie a ramas la 33%. Valoarea contractului ajunge la 437 de milioane de lei pentru cei aproape 18 km de sosea de mare viteza. Termenul de finalizare e trimestrul al doilea din 2019.

In cazul lotului 3, de care se ocupa Asocierea SC STRACO GRUP SRL & SPECIALIST CONSULTING SRL & SC TOTAL ROAD SRL, gradul de executie a crescut de la 10% la 12,16% in ultimele 30 de zile.

Lotul 2 al Autostrazii Lugoj-Deva e construit de Asocierea SALINI IMPREGILO SpA si S.E.C.O.L. – Societa Edile Construzioni e Lavori – S.A – SECOL Societa Edile Construzioni Opere e Lavori S.P.A. Gradul de finalizare a ramas aproape de 96% (portiunea km 27+620 – km 42+070 e gata), dar se reneg …citeste mai departe despre „Lucrarile la autostrazi au stagnat in iunie. Proiectele avanseaza prea greu, iar termenele sunt devansate” pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/macroeconomie/stiri-macroeconomie/lucrarile-la-autostrazi-au-stagnat-in-iunie-proiectele-avanseaza-prea-greu-iar-termenele-sunt-devansate-1595401

Articole relevante