Acasa Actualitate Municipalitatea intenţionează să achiziţioneze peste 45.000 mp din Parcul Verdi

Municipalitatea intenţionează să achiziţioneze peste 45.000 mp din Parcul Verdi

Autor: admin

Municipalitatea intenţionează să achiziţioneze peste 45.000 mp din Parcul Verdi

Achiziţionarea terenurilor respective va fi supusă la rândul său aprobării Consiliului General al Capitalei. 

„Având în vedere solicitarea dnei Săvulescu Geta şi dlui Săvulescu Emil Dragoş în calitate de proprietari/ mandatari ai proprietarilor terenurilor situate în Bucureşti, strada Verdi nr. 2Bis şi Gheorghe Ţiţeica nr. 143-147, sector 2, cu privire la intenţia de a vinde terenurile… (…) Comisia municipală pentru analiza şi identificarea soluţiilor pentru trecerea în proprietatea Municipiului Bucureşti a terenurilor retrocedate şi amenajate ca spaţii verzi sau locuri de joacă pentru copii a analizat solicitarea şi a propus întocmirea unui raport de evaluare ce va sta la baza negocierii cu proprietarii. Totodată, Comisia a propus şi întocmirea unui proiect de hotărâre privind demararea procedurilor de achiziţie a unei secţiuni din Parcul Verdi”, se arată în expunerea de motive. 


De asemenea, în raportul de specialitate se precizează că există un dosar pe rolul instanţelor de judecată cu privire la acest teren, prin care proprietarii solicită Municipiului Bucureşti plata unor sume reprezentând contravaloare lipsă de folosinţă pentru perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2015, proces în care s-a pronunţat sentinţa civilă nr. 1404/4.11.2016, prin care Municipiul Bucureşti a fost obligat să achite sume către reclamanţii Coman Zărescu Camelia, Poenaru Liviu, Tudor Eugenia, Tudor Frant şi Tudor Ion. Sentinţa nu este definitivă. 

„În cererile transmise Municipiului Bucureşti de dna Săvulescu Geta şi dl Săvulescu Emil Dragoş s-a precizat că, în cazul în care se va ajunge la o înţelegere între Municipiul Bucureşti şi proprietari, pentru achiziţionarea terenului care face obiectul sentinţei, aceştia sunt dispuşi să renunţe la sumele datorate de Municipiul Bucureşti pentru lipsa de folosinţă”, menţionează în raportul de specialitate. 


Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 49 de voturi „pentru” şi o abţinere. 

„Grupul PNL va vota pentru acest proiect, pentru că acest subiect – subiectul întregului cartier Floreasca – e un subiect de care noi suntem preocupaţi de foarte mulţi ani”, a declarat înainte de a se trece la vot Cristian-Marian Olteanu, consilier general PNL. 

Şi Ion Valentin Voicu, consilier general ALDE, a salutat iniţiativa. Totodată, el a rugat CGMB să facă demersurile necesare şi pentru „recuperarea parcului IOR, cele 12 hectare care în acest moment sunt în paragină din sectorul 3”. 

Alte articole

Pagina 1 din 1

Sursa: http://www.capital.ro/municipalitatea-intentioneaza-sa-achizitioneze-peste-45000-mp-d.html

Articole relevante