Acasa Bani Olguta Vasilescu spune ca daca vor fi amendamente la Legea Pensiilor, aceasta devine inaplicabila

Olguta Vasilescu spune ca daca vor fi amendamente la Legea Pensiilor, aceasta devine inaplicabila

Autor: admin

Proiectul de Lege a pensiilor va intra saptamana viitoare in dezbatere la Comisia de munca din Senat si sper sa nu fie foarte multe amendamente pentru ca eu garantez ca legea devine inaplicabila, intrucat niciun guvern nu poate sa-si asume o suma mai mare decat cea pe care am prevazut-o noi, a declarat, duminica seara, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Legea pensiilor a intrat deja in Senat in dezbatere. A fost avizata la doua comisii pana acum. Urmeaza sa intre saptamana viitoare in comisia de munca senatoriala. Sper din toata inima sa nu fie foarte multe amendamente si sper din toata inima ca inclusiv colegii nostri din Coalitie sa inteleaga ca mai binele este dusmanul binelui”, a afirmat Olguta Vasilescu.

Intrebata de moderatorul emisiunii daca sunt probleme, ministrul a raspuns: „E foarte posibil sa vina cu multe amendamente”.

„Multe dintre ele pe care le-am auzit pana acum de la comisiile avizatoare le-am avut si noi in cap atunci cand am lucrat legea, insa costurile doar pe aceste amendamente porneau de la 2 miliarde (de lei – n. red.) si ajungeau pana la 40 de miliarde, pe langa costurile formulei adoptate in Guvern.

Da, formula adoptata de noi dubleaza practic bugetul de asigurari sociale. Daca am pornit de la 56 de miliarde in momentul in care am venit la guvernare si acum avem 71 de miliarde, ajungem la 140 de miliarde pentru aplicarea acestei legi in anul 2021. Daca vor fi facute si alte amendamente, eu garantez ca legea devine inaplicabila, pentru ca niciun guvern nu poate sa-si asume o suma mai mare decat cea pe care am trecut-o noi”, a explicat Lia Olguta Vasilescu.

Potrivit acesteia, efortul cel mai mare pentru aplicarea noii legi a pensiilor va fi in anul 2020, pe mandatul PSD.

„Cea mai mare crestere este in 2020, adica este pe mandatul nostru. Dublarea pensiilor inseamna anul 2020, pe mandatul nostru. Am promis aceasta dublare a pensiilor, asta se intampla in timpul mandatului nostru.

In anul 2021 doar se aplica noua formula. Sigur ca si din acea noua formula mai sunt niste cresteri pe pensii, dar efortul cel mai mare este facut in anul 2020, pentru ca urcam de la un punct de pensie – anul acesta este 1.100 de lei, anul viitor va fi 1.265 de lei, in 2020 deja vorbim de 1.775 de lei punctul de pensie.

Daca ne raportam la anul 2016, luna decembrie, cand am venit la guvernare si aveam un punct de pensie de 871 (de lei – n. red.), dupa cum vedeti, este o dublare in interiorul mandatului nostru a punctului de pens …citeste mai departe despre „Olguta Vasilescu spune ca daca vor fi amendamente la Legea Pensiilor, aceasta devine inaplicabila” pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/pensii/stiri-pensii/olguta-vasilescu-spune-ca-daca-vor-fi-amendamente-la-legea-pensiilor-aceasta-devine-inaplicabila-1598949

Articole relevante