Acasa Romania Paradisul din inima Europei considerat cea mai bună ţară în care să trăieşti are cele mai mici preţuri la aceste vicii

Paradisul din inima Europei considerat cea mai bună ţară în care să trăieşti are cele mai mici preţuri la aceste vicii

Autor: admin

La pol opus se află Ucraina, unde un ucrainian trebuie să  scoată din buzunar de 13 ori salariul săptămânal pentru aceleaşi vicii, făcându-l unul dintre cele mai costisitoare locuri din lume. Alte ţări cu preţuri foarte mari, raportat la salariul mediu, sunt Pakistan, Nepal şi Burkina Faso.

De asemenea, băuturile, ţigările şi drogurile au fost mult mai scumpe în SUA anul trecut. Conform indicelui anual Bloomberg Global Vice Index, costul americanilor pentru vicii reprezintă aproximativ 54% din salariul săptămânal, cu peste 200 de dolari mai mult pentru stimulentul ales, comparativ cu anul 2016.

În termeni absoluţi, costul săptămânal brut depăşeşte 1.000 de dolari doar în trei ţări: Japonia, Noua Zeelandă şi Australia. Prin comparaţie, un cost mai mic de 100 de dolari se regăseşte în 21 de ţări tropicale, printre care Republica Dominicană, Ghana, Congo, Columbia, Africa de Sud, Guatemala, Kenya şi Myanmar.


România se află pe locul 55, din 75 de ţări analizate, în ceea ce priveşte accesibilitatea viciilor, un român fiind nevoit să scoată din buzunar pentru întreţinerea viciilor aproape tot salariul mediu săptămânal.
Sursa foto: Bloomberg.com

Bloomberg Vice Index este un un indicator economic care verifică şi compară ce procent din veniturile săptămânale a fost necesar pentru a menţine un viciu săptămânal în mai mult de 100 de ţări. Indicatorul compară preţurile unui coş de produse, respectiv tutun, alcool, amfetamină, cannabis, cocaină şi opiu şi analizează costul viciilor, utilizând preţurile din Statele Unite ca punct de referinţă global.

În mai mult de 75% din economiile urmărite, consumarea acestor tipuri de substanţe reprezintă mai mult de o treime din salariul mediu săptămânal. 

Datele Bloomberg Vice Index  sunt furnizate de ONU, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional.


Alte articole

Pagina 1 din 1

Sursa: http://www.capital.ro/paradisul-din-inima-europei-considerat-cea-mai-buna-tara-in-care.html

Articole relevante