Acasa Actualitate PSD, atac la adresa lui Klaus Iohannis: Preşedintele este deja în campanie electorală

PSD, atac la adresa lui Klaus Iohannis: Preşedintele este deja în campanie electorală

Autor: admin

Carmen Dan, ministrul de Interne: “Domnul preşedinte a avut o supărare. Toată lumea a constat lucrul acesta. Ce vreau să vă asigur e că prim-ministrul, dar şi guvernul, obiectivul nostru e să punem în aplicare, cu orice risc, programul de guvernare”.

Paul Stănescu, vicepremier: „Aşa dintr-o dată, dintr-o plimbare cu bicicleta, să ieşi să faci asemenea declaraţii. Este inacceptabil pentru un preşedinte. Cred că este pe o pantă greşită pentru că deja începe să aibă aceeaşi atitudine ca fostul preşedinte”.

Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş: „Preşedintele Iohannis, din păcate, calcă pe urmele domnului Traian Băsescu şi încearcă şi el să devină un preşedinte jucător. Ce era să facă premierul României, Viorica Dăncilă? Să meargă la Cotroceni sa fie certată de către preşedintele Iohannis?”.


Dumitru Buzatu, preşedinte PSD Vaslui: “Domnia sa ar vrea să fie tătucul Guvernului României. Nu se poate.”

Cei din PSD spun că atitudinea lui Klaus Iohannis are deja efecte economice şi politice, conform Digi24.

Dorel Căprar, preşedinte PSD Arad: „Aţi văzut deja cursul euro a luat-o razna. Nu cred că o nouă criză politică pentru România este necesară”.

Paul Stănescu, vicepremier: „Se întâmplă un lucru grav, preşedintele deja este în campanie electorală şi sigur ce afirmaţii a făcut preşedintelenu poate să facă decât rău în politica externă pe care o are România”.

Social-democraţii spun însă că nu se gândesc, în acest moment, la suspendarea preşedintelui.

Paul Stănescu, vicepremier: „Nu, nu, nu cred că este cazul în acest moment pentru că România are nevoie de stabilitate. Preşedintele va trebui să dea dovadă de înţelepciune şi noi toţi trebuie să dăm dovadă de înţelepciune când e vorba de interesul poporului român”.


Dumitru Buzatu, preşedinte PSD Vaslui:” În măsura în care preşedintele va da dovadă că excede mult prerogativelor constituţionale pe care le are, sigur că se poate vorbi şi despre această chestiune”.

Premierul Viorica Dăncilă a refuzat să îşi dea demisia după ce preşedintele Iohannis i-a cerut acest lucru.

Klaus Iohannis: „Eu retrag încrederea doamnei Dăncilă. În concluzie, doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru României. De aceea, solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României”.

Alte articole

Pagina 1 din 1

Sursa: http://www.capital.ro/psd-atac-la-adresa-lui-klaus-iohannis-presedintele-este-deja-in.html

Articole relevante