Acasa Actualitate Sberbank şi-a vândut subsidiara din Turcia pentru 3,2 miliarde dolari

Sberbank şi-a vândut subsidiara din Turcia pentru 3,2 miliarde dolari

Autor: admin

Sberbank şi-a vândut subsidiara din Turcia pentru 3,2 miliarde dolari

În luna ianuarie a acestui an, Emirates NBD a informat că a demarat discuţiile iniţiale cu Sberbank cu privire la o posibilă achiziţionare a participaţiei deţinute de banca rusă la Denizbank, a cincea mare bancă din Turcia.

Marţi, Sberbank a anunţat că a semnat un acord definitiv pentru vânzarea participaţiei dale de 99,95% din acţiunile Denizbank către Emirates NBD în schimbul sumei de 14,6 miliarde lire. Finalizarea tranzacţiei depinde de obţinerea aprobărilor necesare din partea autorităţilor de reglementare din Turcia, Rusia şi Emiratelor Arabe Unite. Tranzacţia ar urma să se finalizeze în 2018.

Preluarea Denizbank va ajuta Emirates NBD să devină o bancă de top în Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Turcia, a declarat vicepreşedintele Emirates NBD, Hesham Abdulla Al Qassim.

Denizbank are active în valoare de 169,4 miliarde lire şi operează o reţea de 751 de sucursale, inclusiv 43 în afara Turciei, în timp ce Emirates NBD oferă servicii bancare în Emiratele Arabe Unite, Egipt, Arabia Saudită, India, Singapore şi Marea Britanie.


Însă această tranzacţie intervine într-un moment în care relaţiile dintre Turcia şi statele din Golf sunt tensionate după ce autorităţile de la Ankara s-au declarat de partea Qatarului pe fondul blocadei instituite de Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită, care au acuzat Doha că sprijină terorismul. AGERPRES

Alte articole

Pagina 1 din 1

Sursa: http://www.capital.ro/sberbank-si-a-vandut-subsidiara-din-turcia-pentru-32-miliarde-do.html

Articole relevante