Acasa Diverse Si Rusia intra in razboi comercial cu SUA: Taxeaza orice produs pentru care exista inlocuitori rusesti

Si Rusia intra in razboi comercial cu SUA: Taxeaza orice produs pentru care exista inlocuitori rusesti

Autor: admin

Premierul rus Dmitry Medvedev a semnat o decizie ce prevede taxe vamale suplimentare de 25-40% la unele importuri din SUA, ca raspuns la impunerea de catre Washington a unor tarife vamale, a anuntat vineri Ministerul Economiei de la Moscova.

Taxele vamale suplimentare se vor aplica importurile de fibra optica, echipamente folosite la procesarea metalelor, foraje, constructia de autostrazi, industria miniera, a titeiului si gazelor, a precizat Ministerul Economiei, transmite Reuters.

Rusia va impune taxe la bunurile pentru care exista inlocuitori rusesti, a afirmat ministrul Economiei, Maxim Oreshkin.

Acesta a adaugat: „Pagubele provocate de restrictiile comerciale ale SUA asupra exporturilor rusesti sunt estimate la 537,6 milioane de dolari. Masurile anuntate vineri vor permite Rusiei sa acopere o parte din aceste pierderi, aproximativ 87,6 milioane de dolari”.

SUA au anuntat vineri ca au inceput sa aplice tarife vamale pentru importuri chineze in valoare de 34 miliarde de dolari. In replica, China a inceput sa impuna la randul sau tarife vamale pentru importurile americane.

Agentia de presa Xinhua precizeaza ca tarifele impuse de China pentru importurile americane sunt de 25%, similar cu cele impuse de Washington pentru produsele chineze.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/international/rusia/si-rusia-intra-in-razboi-comercial-cu-sua-taxeaza-orice-produs-pentru-care-exista-inlocuitori-rusesti-1595997

Articole relevante