Acasa Actualitate Stilul smart casual, pentru femei classy

Stilul smart casual, pentru femei classy

Autor: admin

Tot mai des se aude vorbind despre ţinute şi stilul smart casual. Dacă multe persoane pot spune că nu ştiu exact în ce constă acest stil, există totodată şi multe persoane care l-au adoptat şi care declară că este stilul cel mai potrivit pentru ei, deoarece îmbină stilul elegant cu cel comod, simţindu-se deci atrăgător şi confortabil în acelaşi timp.

Deşi femeile sunt, în mod declarat, cele care se preocupă cel mai mult de aspectul fizic şi de combinarea pieselor vestimentare pentru a obţine ţinute cât mai potrivite contextului în care se afla, din ce în ce mai mulţi bărbaţi au început să acorde şi ei atenţie acestui aspect. În plus, acest stil vestimentar classy poate fi adoptat de-o potrivă de femei şi de bărbaţi.

Ce este stilul smart casual?

Stilul smart casual îmbină stilul elegant cu cel comod, designerii vestimentari venind în întâmpinarea nevoilor oamenilor de a se simţi confortabil în ţinute elegante. Astfel ca piesele vestimentare inedite şi originale, potrivite acestui stil, pot fi găsite astăzi în orice magazin sau boutique, fiind deci şi foarte accesibile.

Stilul smart casual poate fi purtat atât la locul de muncă şi la întâlnirile de afaceri, cât şi la ieşirile cu prietenii sau la evenimente formale, precum nunţi sau botezuri. Aceste ţinute presupun piese vestimentare elegante, dar în acelaşi timp confortabile, precum şi combinaţii inedite între o piesă vestimentară foarte elegantă – cum ar fi sacoul – cu o alta mai puţin elegantă, dar confortabilă – de exemplu, tenişi.

4 metode pentru a obţine o ţinută smart-casual

  1. Alegerea unei poşete potrivite – indiferent de stilul vestimentar adoptat, orice femeie are în garderoba să cel puţin o poşetă. Indiferent că este vorba despre poşete statement sau de genţi de damă casual, oricare poate fi introdusă într-o ţinută smart casual, completând-o şi chiar scoţând din anonimat femeia care o poartă.
  2. Alegerea unor culori puternice – cu toate că adesea femeile aleg să poarte nuanţe neutre, acestea fiind specifice stilului casual, introducerea unui obiect vestimentar colorat va înveseli toată ţinuta. Astfel că un element în nuanţe de verde mentă, galben pai, roşu corai sau bleu ciel poate fi uşor de integrat într-o astfel de ţinută.
  3. Ochelari de soare inediţi – accesoriile, în general, au rolul de a evidenţia atuurile ţinutei sau persoanei care le poartă. Iar ochelarii de soare au devenit, în prezent, mai mult decât un simplu accesoriu, care are rolul de a proteja de razele soarelui. Prin intermediul acestora, oamenii îşi pot exprima stilul său chiar starea de spirit, în funcţie de modelul ales.
  4. Atitudinea contează – există o zicală conform căreia „atitudinea este secretul unei ţinute reuşite”. Astfel ca orice stil este abordat sau orice ţinuta este îmbrăcată într-o anume zi, aceasta poate fi evidenţiată cu ajutorul unei atitudini încrezătoare. De asemenea, nu trebuie ca femeile să fie în ton cu cele mai noi tendinţe din modă, ci să aibă o atitudine cool şi degajată, acestea fiind, de fapt, accesoriile potrivite oricărei ţinute, ocazii sau oricărei zile. 

Articole relevante