Acasa Romania Te confrunți cu simptome ale anxietății? Iată cum le poți ameliora în mod natural

Te confrunți cu simptome ale anxietății? Iată cum le poți ameliora în mod natural

Autor: admin

Anxietatea reprezintă o stare de spirit accentuată ce se manifestă prin neliniște, agitație sau chiar la nivel fizic prin transpirație, oboseală  și chiar insomnie. Există diverse metode prin care poți ameliora astfel de stăriiar una dintre cele mai eficiente soluții naturale este reprezentată de uleiurile esențiale doTERRA. Ele contribuie la gestionarea eficientă a simptomelor fizice și psihice provocate de anxietate sau depresie. 

Aromaterapia îți poate aduce diverse beneficii în funcție de produsul selectat. Astfel, pentru a ameliora considerabil stările de anxietate poți opta pentru un ulei esențial de tămâie sau ulei esențial Ylang-Ylang. 

De ce să optezi pentru uleiul esențial de tămâie?

Uleiul esențial de tămâie doTERRA este utilizat cu precădere în aromaterapie, contribuind cu multiple beneficii pentru sănătate, în special diminuând semnificativ stresul și anxietatea cronică. În plus se dovedește a fi extrem de benefic în tratarea tulburărilor legate de somn. În cele mai multe cazuri, persoanele anxioase se confruntă frecvent cu insomnia, resimțindu-se în timpul zilei, mult mai obosite, stresate și fără energie.

Utilizând 1-2 picături de ulei esential de tamaie, vei reuși să îți îmbunătățești somnul și să te relaxezi atât la nivel fizic, cât și la nivel psihic și emoțional. În plus, pe lângă beneficiile aduse, acest ulei:

 • luptă eficient impotriva inmulțirii necontrolate a celulelor
 • Poate reduce simptomele artritei;
 • Susține sănătatea  sistemului respirator și a celui digestiv;
 • Prezintă proprietăți anti-îmbătrânire, ceea ce îl face o alegere ideală pentru ritualurile de îngrijire ale tenului;
 • Are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene.

De asemenea, ideal în ameliorarea simptomelor anxietății este acest ulei esential Ylang Ylang de la doTERRA.

Ce beneficii îți poate aduce uleiul esențial Ylang-Ylang?

Uleiul esențial Ylang-Ylang reprezintă un ulei extrem de versatil, aducând numeroase beneficii asupra organismului precum:

 • În urma aplicării pe piele sau inhalării, uleiul esențial Ylang-Ylang  aduce îmbunătățiri însemnate asupra stării de spirit și stimei de sine;
 • Prezintă un efect de sedativ la inhalare, astfel contribuie la reducerea semnificativă a ratei tensiunii arteriale sistolice sau diastolice;
 • Contribuie la reducerea infecțiilor fungice, având atât proprietăți antibacteriene, cât și antiinflamatorii;
 • Sprijină sănătatea pielii și a părului.

Ce alte uleiuri esențiale doTERRA poți utiliza în tratarea anxietății?

Starea psihică îți poate influența în mod clar viața de zi cu zi. Stările de anxietate pot provoca efecte fizice, precum amețeală, slăbiciune și chiar tulburări gastro-intestinale. De aceea, este esențial să acorzi atenție nu doar simptomelor prezente la nivel fizic, ci și celor de ordin psihic sau emoțional. 

În acest context, ai la dispoziție o gamă variată de alte uleiuri esentiale doTERRA ce contribuie la îmbunătățirea stării de spirit, ele fiind un real ajutor în calmarea stărilor anxioase. Printre cele mai populare uleiuri esențiale doTERRA menționăm:

 • Ulei esențial de lavandă;
 • Ulei esențial de bergamotă;
 • Ulei esențial de portocale.

Prin selectarea uleiului esențial care se potrivește cel mai bine nevoilor tale vei putea profita la maximum de experiența în sine și de avantajele pe care acesta le oferă. De asemenea, te poți bucura de beneficii atât la nivel fizic și psihic, cât și la nivel emoțional și spiritual. 

Articole relevante