Acasa Diverse Unde poti invata sa gatesti, sa te relaxezi si organiza cele mai cool petreceri corporate?

Unde poti invata sa gatesti, sa te relaxezi si organiza cele mai cool petreceri corporate?

Autor: admin

Cu totii trecem prin momente stresante, mai ales daca nu avem o viata activa si ne petrecem majoritatea timpului in fata calculatorului. Daca adaugam si o alimentatie nesanatoasa, impreuna cu sedentarismul, nu ar trebui sa ne mire daca se instaleaza depresia.

Ei bine, depresia este de fapt un mecanism de aparare al creierului, care iti spune ca trebuie sa faci anumite schimbari. O buna metoda pentru a te destresa este gatitul. Scoala CulinaryOn este cea mai mare astfel de firma care organizeaza, in mod frecvent, petrecerea burlacitelor, diverse petreceri aniversare pentru copii, teambuilding-uri culinare sau petreceri corporate.

De altfel, aici vei deprinde tainele gatitului la cei mai cunoscuti chefi bucatari din Romania, care te vor invata sa pregatesti un preparat corect, te vor introduce in istoria condimentelor si iti vor explica micile secrete pentru o masa de nota 10.

Chiar daca ne crezi sau nu, gatitul este o activitate creativa, ce elimina stresul si iti pune in valoare concentrarea. In combinatie cu alte forme de terapie, cum ar fi terapia prin vorbit, gatitul ar putea sa atenueze stresul si sa construiasca incredere in sine, facandu-l astfel un instrument util pentru cresterea si dezvoltarea umana. Procesul gatitului este o sarcina usoara, care are ca rezultat scaderea nivelului de stres, pentru ca atunci cand gatesti ceva cu mainile, faci sarcini meditative complete, repetate si atingi obiective usor de realizat.

De ce este gatitul util pentru a scapa de stres?

Pentru ca asa se relaxeaza creierul. Dopamina recompenseaza calea motorie si, pe masura ce indeplinesti cu succes o sarcina, construiesti si vte recompensezi pe mai multe cai, creierul invata cum sa termine sarcina cu succes. Executarea unor obiective mai mici contribuie la cresterea increderii si a rezistentei pentru a face fata conflictelor si provocarilor mari din viata cotidiana care este din ce in ce mai surmenanta.

Calmeaza sistemul nervos. Gatitul poate fi un moment de reflectie, adesea dificil de realizat in cultura noastra, pe masura ce strangem cat mai multa stimulare negativa din toate partile vietilor noastre.

Articole relevante