Toţi magnaţii ruşi, cu excepţia unuia dintre cei 27 enumeraţi pe indicele Bloomberg Billionaires, au pierdut bani, în frunte cu oligarhul Vladimir Potanin, a cărui avere a scăzut cu 2,25 miliarde de dolari. Directorul executiv al Lukoil PJSC, Vagit Alekperov, a rămas fără 1,37 miliarde de dolari în conturi, în timp ce Viktor Vekselberg de la Grupul Renova a pierdut 1,28 miliarde de dolari.
Vekselberg este unul dintre cei şapte miliardari ruşi sancţionaţi săptămâna trecută de către administraţia Trump pentru implicarea Moscovei în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA. El a luat măsuri pentru a limita expunerea averii sale din Elveţia la sancţiuni.
Oleg Deripaska, care s-a aflat printre cei sancţionaţi, a pierdut luni 905 milioane de dolari, averea s-a scăzând cu mai mult de 2 miliarde de dolari în ultimele două zile de tranzacţionare. Pierderile sale au provenit de la conglomeratul său industrial En + Group Plc, a cărui cotă a scăzut cu 54% potrivit datelor de la Stock Exchange din Londra. Prin intermediul EN +, Deripaska deţine jumătate din United Co Rusal, producătorul de aluminiu gigant, care a fost şi el expus la sancţiuni.
Stocurile au scazut luni, in timp ce indicele MOEX Russia a scazut cu 8,3%, cel mult in ultimii patru ani. Rublele au scăzut cu 3,7%, până la 60,3 faţă de dolar.
Statele Unite ale Americii au anunţat joi o serie de sancţiuni împotriva Rusiei ca răspuns la ingerinţa Moscovei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi pentru mai multe atacuri cibernetice, relatează AFP.
Şapte „oligarhi”, prezentaţi ca apropiaţi ai Kremlinului lui Vladimir Putin, precum şi douăsprezece companii pe care le deţin sau controlează sunt printre ţintele acestor măsuri punitive, printre cele mai severe luate de administraţia lui Donald Trump împotriva Moscovei.
„Statele Unite iau aceste măsuri ca răspuns la toate atitudinile (…) şi activităţile nefaste ale guvernului rus, care continuă în lume”, a declarat presei un înalt responsabil al administraţiei Trump.
Alte articole
-
Industria secretă din timpul regimului comunist. România era …
-
Cum a pierdut România un sistem de transport revoluționar. …
-
SUPLIMENT AUTO CAPITAL: McLaren Senna, Mercedes – Benz Clasa …
-
SUPLIMENT AUTO CAPITAL: Cupra Ateca, Škoda Fabia, smart EQ …
-
Berlinul critică reuniunea de la Ankara: „Un summit de război”
-
SUPLIMENT AUTO CAPITAL: Jaguar i-PACE, Jeep Wrangler, Kia Ceed, …
-
SUPLIMENT AUTO CAPITAL: Ferrari 488 Pista, Ford Ka+ Active, …
-
SUPLIMENT AUTO CAPITAL: Audi A6, Bentley Bentayga Hybrid, BMW …
-
Taxarea economiei digitale: Vine prea târziu sau prea devreme?
Sursa: http://www.capital.ro/trump-a-lovit-acolo-unde-doare-mai-tare.html