Acasa Actualitate Alegerea unei usi de sticla pentru casa ta – cea mai buna investitie

Alegerea unei usi de sticla pentru casa ta – cea mai buna investitie

Autor: admin

Usa din sticla are caracteristici deosebite, un aspect special, arata intr-adevar elegant si isi dovedeste calitatile si utilitatea pe masura ce este folosita. Usa de sticla a devenit un „must have” in orice casa in care proprietarii doresc un aspect nou si foarte modern, permitand luminii sa patrunda in interior si sa creeze o atmosfera mai calda si mai relaxanta.

Sticla este un material versatil, usor de integrat in orice tip de design, care ajuta la crearea unui decor unic. Cele mai moderne modele de usi de sticla pot fi comandate cu incredere chiar si din mediul online.

Ce aduc usile din sticla nou locuintei?

Construirea unei locuinte sau renovarea locuintei existente presupune alegerea unor usi potrivite. Acestea pot fi din sticla de cea mai buna calitate, din sticla securizata eleganta si sigura, cu ajutorul careia orice incapere va fi mai luminoasa si mai luxoasa.

Sticla este, prin, definitie un material extrem de elegant si de primitor. O usa de sticla este modalitatea ideala de a face ca invitatii sa se simta bineveniti in casa sau in birou si de a oferi utilizatorului un loc relaxat si cald, in care acesta sa poata petrece momente frumoase.

Usile de sticla ofera mult mai multa luminozitate incaperilor, permitand intrarea luminii naturale in orice zona a casei. Lumina naturala este mult mai placuta si mai putin obositoare decat cea artificiala si ii face pe oameni sa aiba o stare de spirit mai buna.

In plus, aceste usi pot fi usor personalizate, sticla fiind un material destul de flexibil. Se poate opta pentru sticla mata, acolo unde este nevoie de mai multa intimitate, dar si pentru sticla transparenta, acolo unde este nevoie de mai multa lumina.

Usile din sticla sunt destul de accesibile ca pret, dar si usor de intretinut. Acestea difera in functie de tipul de sticla, de cadru si de producator. Nu in ultimul rand, trebuie mentionat si faptul ca usile din sticla contribuie la reducerea cheltuielilor cu energia electrica, astfel incat lumina artificiala sa fie cat mai putin folosita pe timpul zilei.

Despre sticla la timpul trecut si la timpul prezent

Prelucrarea sticlei a aparut inca de prin anul 1500 inainte de Hristos, cand era o indeletnicire a egiptenilor care amestecau nisip cu cremene pentru a obine acest material. In timp, prelucrarea sticlei a devenit din ce in ce mai accesibila si altor popoare, iar unele dintre acestea au reusit sa obtina o paleta cromatica diversa, dar si forme diferite, folosind diferite matrite.

Daca popoarele antice au acordat o atentie deosebita prelucrarii sticlei, conferindu-i valente estetice speciale, atunci, cu siguranta, si popoarele moderne, care au acces la o tehnologie mult mai avansata, trebuie sa invete cum sa procedeze in asa fel incat sticla sa fie prelucrata in cel mai bun mod posibil si produsele finite sa fie cu adevarat deosebite.

Din fericire, noile tehnici de prelucrare a sticlei au permis producerea de usi si ferestre cu performante ridicate, rezistente si cu un design estetic functional, care permite diminuarea semnificativa a zgomotelor si a pericolelor de incendii.

Articole relevante