Acasa Actualitate Ce salon de nuntă din Ploiești merită ca să alegi?

Ce salon de nuntă din Ploiești merită ca să alegi?

Autor: admin

Locația reprezintă principalul element care asigură succesul unei petreceri de nuntă. Un salon nuntă Ploiești foarte ofertant din mai multe perspective te așteaptă la Seva Events!

De ce să-ți faci nunta la Seva Events?

Orice  cuplu își dorește pentru cea mai importantă zi din viață un loc senzațional de care să își amintească mereu cu plăcere.

Iată de ce în planificarea unei nunți salonul potrivit trebuie să fie unul dintre punctele cheie ce trebuie luate în considerare de către miri.

Evident că alături de locația în sine mai trebuie avut în vedere și meniul de nuntă potrivit, precum și orchestra care asigură atmosfera muzicală sau DJ-ul.

Elemente principale pe care trebuie să le iei în calcul pentru a găsi locul perfect pentru nunta ta

Fă un checklist cu acestea și încercați să respectați fiecare cerință în parte pentru ca lucrurile să se desfășoare simplu și fără  stres.

Care sunt acestea?

– locația propriu-zisă;

– infrastructura existentă în salonul ales;

– exclusivitatea;

– numărul de invitați;

– alte elemente importante în economia nunții.

1. Locația

Atunci când decizi ce tip de spațiu vrei pentru a-ți celebra nunta, salonul este unul dintre factorii esențiali pe care trebuie să îl ai în vedere și nu este vorba doar de bugetul disponibil pentru închirierea acestuia.

Nu este suficient ca suma solicitată pentru a închiria sala să fie una convenabilă, sub nicio formă nu accepta orice incintă pe considerentul că oricum e mai bine să ții petrecerea într-un salon de restaurant decât la cort!

Este important să ai în vedere și confortul nuntașilor, diferitele facilități pe care le oferă locația în cauză.

Mai exact, ar trebui să fie un loc unde se poate ajunge ușor cu mașina, dar și cu mijloace de transport în comun diverse de către aceia care vin cu mașinile personale.

Degeaba vei alege un restaurant aflat undeva în creierul munților, dacă drumul până acolo este unul impracticabil în anumite sezoane, dacă este extrem de dificil de ajuns ori o locație unde nu există suficiente locuri de parcare pentru nuntă.

Nu mai vorbim de acele petreceri de nuntă care încep să fie organizate peste hotare și care presupun o cheltuială suplimentară pentru invitați. 

Cu cât locul ales este mai exotic, cu atât mai dificil se poate ajunge acolo, inclusiv din punctul de vedere transportului.

Tradiția românească spune că, de regulă, cuplurile ar trebui să sărbătorească nunta aproape de reședința mirilor sau de locul măcar unul dintre ei s-a născut.

Ia în considerare întotdeauna când alegi locația care sunt mijloacele disponibile de acces la salon, caută să existe diferite modalități alternative de ajungere acolo.

Mai mult decât atât, pentru călătorii lungi ar trebui să pui la dispoziție nuntașilor și vehiculele necesare.

Un element foarte important pe care nu toate cuplurile îl iau în considerare este faptul că este importantă și distanța dintre biserică și locul de desfășurare a petrecerii de după cununia religioasă.

Cu cât îi vei plimba mai puțin pe nuntași în cursul zilei, cu atât va fi mai confortabil pentru ei.

2. Infrastructura locației de nuntă

Infrastructura este foarte importantă în economia unei nunți, de aceea ar trebui să verifici dacă ea îndeplinește toate condițiile pentru o petrecere reușită.

Trebuie să calculezi suprafața totală a salonului în metri pătrați și să pui toate întrebările necesare pentru a nu plăti în exces. Ar trebui mai degrabă să profitați la maxim de ceea ce ți se oferă, să exploatezi inteligent toate posibilitățile.

Având în vedere cât de importantă este ușurință accesului, ia în considerare numărul de invitați și analizează cum vor accesa locația din diversele direcții din care vor veni.

Dacă sunt invitate la nuntă și persoane în vârstă, oaspeți cu dizabilități, ar trebui să verifici dacă există rampe, dacă există pietre sau noroi. Aceste mici detalii pot să strice mult din bucuria evenimentului.

3. Exclusivitatea

Există locuri în care se sărbătoresc mai multe nunți în aceeași zi. Aceasta înseamnă că nu te vei putea distra prea bine dacă și vizavi are loc o altă nuntă. Dacă vrei ceva exclusiv, ar trebui să te interesezi din  vreme pentru a te trezi că o altă petrecere îți face concurență.

Chiar dacă decizi că nu te deranjează (pe tine, partener/ă și nuntași) ca într-un salon învecinat să aibă loc și o altă nuntă, e ok. Eventual s-ar putea să faceți o petrecere comună de mare amploare și chiar să deveniți prieteni cu celălalt cuplu la finalul sărbătorii. Dar chiar și așa, tot ar trebui ca să existe anumite spații disponibile doar pentru invitații tăi, care să asigure confidențialitate, deoarece orice s-ar spune, o nuntă este un eveniment prioritar privat. Unul creat doar pentru miri și invitați, nu și pentru străini, oricât de simpatici ar putea fi aceștia.

Dacă mergi pe varianta exclusivității, trebuie să întrebi și câte ore ai la dispoziție pentru o petrecere exclusivistă.

4. Numărul de invitați

Spațiul trebuie să aibă o capacitatea adecvată, pentru ca toți petrecăreții să se simtă excelent la marele eveniment.

Unele cupluri vor petreceri ample, cu sute de invitați, în timp ce alții își doresc o nuntă la care să participă doar rudele și prietenii  foarte apropiați.

Sub nicio formă nu face eroarea capitală de a invita mai multe persoane decât vrei cu adevărat doar pentru a umple spațiul. Ele doar cresc costurile nunții și depersonalizează petrecerea în sine.

Pe de altă parte, nu te limita la o sală prea mică pe motiv că vei plăti astfel mai puțină chirie pentru ea, dacă ai invitat un număr mare de persoane. Nu le crea disconfort înghesuindu-i într-o astfel de incintă.

5. Iluminatul, securitatea, decorațiunile și parcarea

Iată lucrurile pe care trebuie să le ai de asemenea în vedere atunci când alegi locația perfectă de nuntă.

Cu siguranță că aceste elemente vor majora costurile totale, dar nu uita ca să le ai în vedere pentru a nu avea probleme mai târziu.

Întreabă-te dacă spațiul poate să fie decorat de către personalul angajat sau trebuie să faci acest lucru separat.

În multe locuri, aceste servicii se oferă suplimentar, iar prețul poate să fie variabil.

Se pot oferi inclusiv servicii de decorare și iluminare (dacă spațiul se poate transforma). Încearcă să afli dacă există vreo flexibilitate în acest sens, adică dacă poți interveni cu idei și sugestii noi sau ești obligat/ă să acceptați doar ceea ce ți se oferă la salonul de nuntă.

Verifică ce servicii de securitate oferă spațiul respectiv și dacă sunt costuri separate pentru parcarea mașinilor.

Orice petrecere de nuntă include niște costuri foarte mari,de aceea este bine să fii proactiv.

Dacă vei avea în vedere cele de mai sus, petrecerea ta de nuntă va fi cu adevărat una senzațională!

Articole relevante