Acasa Bani Ce avantaje obțin dacă îmi amanetez bijuteriile din aur?

Ce avantaje obțin dacă îmi amanetez bijuteriile din aur?

Autor: admin

Există o mulțime de motive pentru care bijuteriile din aur nu mai reprezintă același interes ca la început, fie că s-au învechit sau au căpătat un aspect ușor neplăcut. Este adevărat că aurul, în combinație cu o cantitate crescută de alte metale, cum ar fi cuprul sau zincul, poate să se deterioreze în timp dacă nu este protejat în mod corespunzător și dacă nu este depozitat într-un loc complet ferit de umiditate sau raze UV. 

Din acest motiv, unele bijuterii din aur ajung să fie vândute sau amanetate la o casă de amanet, procedură prin intermediul căreia proprietarul lor poate intra în posesia unei sume generoase de bani într-un timp scurt și cu un efort minim. Există o serie de avantaje de care clienții pot beneficia în momentul în care colaborează cu o agenție de amanet, printre acestea numărându-se și cele amintite mai jos.

  • Evaluarea gratuită a bijuteriilor

Înainte ca plata către beneficiar să fie onorată, specialiștii din cadrul amanetului oferă o ședință aprofundată de evaluare a bijuteriei puse la dispoziție, în urma căreia se stabilește suma de bani care poate să fie acordată, în funcție de valoarea bunului adus. Cu cât aurul este din mai multe karate și are o vechime mai mare, cu atât obiectul capătă o valoare mai ridicată, intrând automat și în atenția colecționarilor. 

  • Plata rapidă 

Principalul avantaj pe care clienții îl obțin atunci când vor să amaneteze o bijuterie din aur constă în faptul că pot primi plata pe loc. După evaluarea produselor, care se realizează într-un timp relativ scurt, clientul are ocazia de a intra în posesia sumei de bani stabilite, fără să fie nevoit să îndeplinească alte criterii sau să efectueze alte proceduri. De asemenea, nu trebuie să aștepte o anumită aprobare sau un transfer bancar; totul se realizează pe loc.

  • Noi investiții

Odată ce bijuteriile sunt amanetate, clientul intră în posesia unei anumite sume de bani pe care poate să o folosească pentru noi investiții în bijuterii. Din fericire, obiectele valoroase pot fi și vândute, situație în care plata efectuată către client este mult mai mare.

  • O schimbare în stilul de viață

La un moment dat, vine timpul unei schimbări în viață și a unei reorganizări a propriei locuințe. În momentul în care cineva decide să renunțe la anumite bijuterii, renunță, de fapt, și la un anumit stil de viață, îmbrățișând unul nou. Astfel, casele de amanet oferă șansa unei astfel de schimbări, sustinand-o printr-un împrumut prompt, dar și prin posibilitatea de vânzare a bijuteriilor.

  • Soluționarea unei situații tensionante

Problemele financiare sunt, în multe cazuri, imprevizibile, motiv pentru care și soluția trebuie să fie suficient de rapidă. Datorită faptului ca agențiile de amanet oferă posibilitatea obținerii unui împrumut rapid, oricine poate apela la această formă de ajutor, pentru a ieși cu brio din situația tensionată în care se află.

Cu alte cuvinte, casele de amanet oferă o metodă eficientă, sigură și rapidă tuturor persoanelor de a intra în posesia unei anumite sume de bani, fără să depună efort și fără să existe complicații.

Articole relevante