Acasa Diverse Ce este Bitcoin si ce avantaje ofera?

Ce este Bitcoin si ce avantaje ofera?

Autor: admin

Persoanele care cumpara Bitcoin au luat aceasta decizie datorita numarului mare de avantaje oferit de aceasta cryptomoneda cu pretul in continua crestere. Bitcoin este acum una dintre cele mai cautate monede virtuale de un numar urias de utilizatori, care iau cu asalt platformele de tranzactionare.

Cumpara Bitcoin – ce este Bitcoin?

Bitcoin sau BTC este definit ca activ digital tranzactionabil si este o moneda care se poate folosi pentru plati in intreaga lume. Este expresa unui sistem financiar complet nou si este de asemenea o moneda descentralizata. BTC cu are o autoritate care sa o controleze si toti banii tranzactionati sunt virtuali. Bitcoin se bazeaza pe tehnologii noi astfel incat tranzactiile sa fie gestionate si inregistrate sub forma publica, in contul utilizatorilor care sustin sistemul. Aceasta moneda a aparut in anul 2009, moment in care pretul sau era mai mic de un cent. In timp au fost cunoscute numeroase fluctuatii iar pretul este reglat de oferte si de cereri.

Avantaje pentru care utilizatorii cumpara Bitcoin

Cei care cumpara Bitcoin au luat aceasta decizie datorita mai multor avantaje. In primul rand este o moneda practica si poate fi obtinuta oricand cu ajutorul unui dispozitiv care se afla pe internet. Comparativ cu transferurile bancare, platile Bitcoin vor fi finalizate independent de zi, chiar si in weekend si independent de ora.

Sunt tot mai multe firme care utilizeaza aceasta moneda a metoda de plata. Foarte multe magazine online renumite, dar si prestatorii de servicii utilizeaza acest tip de moneda. In plus, un avantaj suplimentar este faptul ca BTC se poate imparti cu 8 zecimale de unde rezulta ca poti tranzactiona chiar si o foarte mica parte dintr-un BTC. In cazul in care vrei sa investi putin nu este necesar sa cumperi o moneda intreaga si poti cumpara doar o fractiune din ea.

Comisioanele sunt scazute. Acest avantaj face ca un numar din ce in ce mai mare de persoane sa vrea sa cumpere Bitcoin. Investitiile sunt considerate profitabile si pot genera castiguri suplimentare mari pentru ca moneda are perioade in care creste mult intr-un timp scurt. Intreaga comunitate din prezent este foarte incezatoare in succesul monedei pe termen lung si de aceea ea devine din ce in ce mai atractiva pentru un numar mare de persoane.

Moneda este transparenta si aproape anonima. Trazactiile sunt accesibile pentru toti utilizatorii si sistemul are o transparenta totala in ceea ce priveste cantitatea de monede transferate. De asemenea, nu toate transferurile pot sa fie legate de un user real pentru ca sistemul este partial anonim.

Moneda poate sa fie tranzactionata si folosita de orice persoana, chiar si de persoanele care nu inteleg partea tehnica din spatele monedei Bitcoin si nu exista constrangeri.

Articole relevante