Acasa International Cum incearca guvernul de la Budapesta sa descurajeze ONG-urile care ii sprijina pe imigranti

Cum incearca guvernul de la Budapesta sa descurajeze ONG-urile care ii sprijina pe imigranti

Autor: admin

Un proiect de lege care va fi trimis marti in Parlamentul de la Budapesta contine o prevedere conform careia organizatiile care ii sprijina pe imigranti vor plati o taxa speciala de 25%, a informat Ministerul ungar de Finante.

Guvernul premierului Viktor Orban vrea sa utilizeze toate metodele posibile pentru a proteja tara de imigranti, transmite Reuters.

„Vrem sa utilizam politica fiscala pentru a contracara migratia organizata”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului ungar de Finante.

Dupa victoria sa in alegeri, Guvernul Orban a trimis Parlamentului un proiect de lege in care activistii ONG-urilor erau amenintati cu inchisoarea daca ii sprijina pe imigrantii ilegali.

De asemenea, in versiunea initiala a proiectului de lege, prezentat in luna februarie, era inclusa si o taxa de 25% pe finantarile externe acordate ONG-urilor considerate ca sprijina imigratia ilegala, insa ulterior s-a renuntat la aceasta clauza.

Marti, Ministerul ungar de Finante a precizat ca taxa speciala va fi reintrodusa intr-o lege separata.

Ministerul ungar de Finante a apreciat ca este nevoie de o taxa speciala pentru ca apararea impotriva migratiei ilegale pune o povara suplimentara pe bugetul de stat.

Deocamdata, nu este clar cum anume va fi aplicata noua taxa si de cand va incepe sa fie colectata.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/international/ungaria/cum-incearca-guvernul-de-la-budapesta-sa-descurajeze-ong-urile-care-ii-sprijina-pe-imigranti-1595443

Articole relevante