Acasa Actualitate Erbaşu demolează Stadionul Steaua. Va fi construit altul în loc

Erbaşu demolează Stadionul Steaua. Va fi construit altul în loc

Autor: admin

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a primit o singură ofertă pentru demolarea stadionului, din partea asocierii Construcţii Erbaşu şi BS Recycling. Durata lucrărilor va fi de trei luni (o lună pentru serviciile de proiectare şi două luni pentru lucrările de execuţie), iar valoarea contractului este de 6,5 mil. lei.

Lucrările de demolare vor include tribuna oficială, hotelul de cantonament şi tribunele pe maluri de pământ. Înaintea demolării, Ministerul Apărării Naţionale va recupera stâlpii şi proiectoarele instalaţiei de nocturnă, tabela de scor, fotoliile echipelor, copertinele, turnicheţii full height, sistemul de sonorizare şi cel de supraveghere video, precum şi ascensoarele de la tribuna oficială. Lucrările de demolare vor fi finanţate de Ministerul Apărării Naţionale, în baza unei convenţii de cofinanţare încheiate cu CNI.

Noul stadion este necesar în vederea disputării unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020. În prezent, se află în derulare procedurile de achiziţie publică pentru lucrări de execuţie la trei dintre stadioane, respectiv Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid. Pentru stadionul Dinamo, se află în derulare procedura de achiziţie privind serviciile de proiectare – studiu de prefezabilitate şi studiu de fezabilitate.


Noul stadion Steaua va avea o capacitate totală de 30.500 de locuri pentru spectatori, o suprafaţă desfăşurată de 70.000 mp, patru vestiare, spaţii de cazare pentru sportivi (24 de  camere), 1.070 mp rezervaţi unui muzeu, 980 mp de spaţii comerciale şi un restaurant. Durata de realizare a construcţiei este de 25 de luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 301,77 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerului Apărării Naţionale.

Alte articole

Sursa: http://www.capital.ro/erbasu-demoleaza-stadionul-steaua-va-fi-construit-altul-in-loc.html

Articole relevante