Acasa Romania Cum pregatesti cea mai buna reteta cu pui?

Cum pregatesti cea mai buna reteta cu pui?

Autor: admin

Există incredibil de multe rețete pentru felurile principale de pui sau file de pui. Pui prăjit, fiert, copt, umplut. Rețeta de pui se pregătește rapid și are un nivel redus de calorii. Aceste mese calde sunt minunate și pentru mesele copiilor. Mâncărurile festive din pui sunt incredibil de delicioase și vor fi apreciate de oaspeții tăi. Rețetele de pui nu sunt mai puțin populare decât preparatele din carne. Puiul este la egalitate cu carnea de vită sau carnea de porc în ceea ce privește proteinele, iar avantajul este că necesită mai puțin timp pentru a fi gătit. Rețetele de pui sunt perfecte pentru prepararea mâncărurilor dietetice, datorită conținutului redus de calorii și ușurința sa în asimilarea organismului.

Toată lumea este familiarizată cu gustul delicat al puiului prăjit sau al puiului copt în cuptor cu diverse sosuri. Rețetele de pui de casă te pot ajuta să pregăteşti preparate delicioase. Acestea sunt descrise sub formă de instrucțiuni pas cu pas și vor fi inteligibile chiar și pentru gospodinele novice. Gătitul puiului este o plăcere, mai ales cu rețete simple.

Pui cu cartofi la cuptor

Puiul cu cartofi la cuptor este o mâncare foarte simplă, dar totuși festivă, pentru că pasărea întreagă pe un platou mare pe masa, arată destul de impresionant. Acest fel de preparat este potrivit pentru o cină de familie. Totuși, există câteva trucuri în a găti pui cu cartofi la cuptor, și care vor fi împărtășite cu tine.

Ingrediente:

  • Pui întreg – 1 kilogram
  • Cartofi – 6-7 bucăți
  • Lămâie – 1 bucată
  • Usturoi – 2-3 căței
  • Sare, piper negru – după gust
  • Ulei vegetal – 3-4 linguri
  • Condimente pentru pui și ierburi – după gust (opțional)
  • Bulion, vin sau apă – 1 / 2-3 / 4 pahare.

Mod de preparare

Spală puiul, usucă-l și leagă-i picioarele cu o sfoară. Pune puiul în tavă. Unge puiul cu zeama de lămâie și lasă să se scurgă și în vasul de copt. Cele două jumătăți de lămâie pot fi plasate în interiorul puiului. Unge puiul cu sare, piper, condimente. Poți băga bucăți de slănină sub pielea de pe piept.

Lăsă puiul să stea la marinat cât timp pregătești cartofii. Cojește cartofii, taie-i în jumătăți sau sferturi (dacă aceștia sunt mari), pune-i într-o cratiță, acoperă-i cu apă și sare. Pune vasul pe aragaz și adu-i la punctul de fierbere, după care scurge apa imediat. Așează cartofii pe lângă pui.

Presără peste pui și cartofii din vas ulei, apă sau vin și ierburile aromatice. Dă puiul la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 40 de minute. Dacă partea superioară devine prea maro, acoper-o cu folie în timpul coacerii. Dacă este foarte uscat, adăugă bulion sau vin. Puiul și cartofii sunt gătiţi în cuptor până când carnea se decojește de pe os și cartofii sunt fragezi.

 

Articole relevante