Acasa Romania Beneficiile lectiilor la pian

Beneficiile lectiilor la pian

Autor: admin

Stiati ca, atunci cand inveti sa cant la pian, imbunatatiti de fapt mai multe abilitati care va vor ajuta sa aveti mai mult succes in alte domenii, cum ar fi universitatea sau munca? De fapt, studii multiple leaga studiul muzicii de succesul crescut in alte domenii, dupa cum subliniaza acest articol.

Lectiile de pian pot parea o provocare destul de mare pentru un incepator. S-ar putea sa uitati la clapetele pianului chiar acum, intrebandu-va „de unde sa incep ?

Dar nu lasa toate acele aspecte sa va intimideze si mai ales sa va descurajeze! Intelegerea utilizarii clapetelor este de fapt destul de simpla, trebuie doar sa stiti ce sa cautati.

Identificarea octavelor

Primul lucru pe care il vom face este sa descompunem pianul in bucati mai manevrabile. Daca te uiti atent la clapete, veti vedea ca exista de fapt un model pentru modul in care acestea sunt expuse. Sunt aranjate astfel incat, dupa 12 taste, notele se repeta. Numim aceasta secventa de 12 taste o octava. Un pian traditional cu 88 taste poate fi impartit in doar 7 octave. Invatarea pentru a identifica acest model de octava este cruciala pentru a va gasi drumul in tainele cantatului la pian.

Gasirea mijlocului C

Acum ca stii cum sa iti imparti pianul in octave discrete, gasirea unor note specifice este usoara! Sa incepem cu cea mai importanta nota de la pian, Middle C. Cum o gasim? Aruncati o privire la tastele negre ale pianului si observati ca exista un model de taste negre pe intreaga tastatura, alternand intre grupari de trei taste negre si doua taste negre.

Pentru a gasi orice nota „C”, luati pur si simplu acea grupare de doua taste negre si jucati tasta alba chiar sub cea mai mica tasta neagra. Puteti vedea acest model pe intreaga tastatura, asa ca daca doriti sa gasiti o nota „C” oriunde, tot ce trebuie sa faceti este sa gasiti acea grupare a doua taste negre! Middle C este a patra nota „C” din partea inferioara a pianului. Ia o nota speciala, deoarece va fi baza ta pentru invatarea intregului instrument.

Denumirea notelor

Cunoasterea mijlocului C este un lucru, dar ce zici despre toate celelalte note din octava? Aceste notite sunt de asemenea date cu litere. Deocamdata, concentreaza-te doar pe tastele albe. Mergand de la mijlocul C, ordinea notelor este D, E, F, G, A, B, iar apoi modelul de octave se repeta din nou cu C.

Numarul degetelor

Pentru a canta la pian la maximul abilitatilor trebuie sa fii sigur ca te joci cu degetele adecvate. Primul pas pentru atingerea corecta a degetelor este numerotarea degetelor.

Toate acestea pot fi invatate cu usurinta cu ajutorul unor cursuri de pian disponibile la SEVA Edu.

Articole relevante