Acasa Actualitate Cum sa alegi corect costumul de serbare pentru copil?

Cum sa alegi corect costumul de serbare pentru copil?

Autor: admin

Traditional, prima zi de vara calendaristica apartine celor mici, 1 Iunie fiind dedicata lor, copiilor din intreaga lume si este un prilej special pentru o serie intreaga de evenimente, serbari si spectacole in cadrul carora ei sunt vedetele incontestabile. Iar prichindeii, de la gradinita sau din clasele mici de la scoala, se vor intrece in a-si demonstra talentul artistic de Ziua Internationala a Copilului prin rolurile pe care le au de interpretat la serbare, dar se vor si distra pe cinste la petrecerile si carnavalurile organizate cu acest prilej, care cu siguranta vor fi pline de surprize, intreceri, muzica, baloane multicolore si deserturi delicioase.

Ca intotdeauna, parintii le vor fi alaturi si ii vor ajuta sa straluceasca pe scena, vor repeta alaturi de ei poeziile si cantecele pregatite pentru serbare si se vor ocupa de costumatia lor speciala pentru acest eveniment. Si pentru ca totul sa decurga bine, iar copilul sa se simta perfect, parintii trebuie sa aleaga cu grija, in functie de tematica serbarii sau a petrecerii de 1Iunie, costumatia potrivita pentru acesta.

Fie ca este vorba despre costum pirat, print, printesa, zana, floare, vanator, gragarita, fluture, soare, costum popular etc, parintii trebuie sa tina cont de cateva elemente importante, incat cel mic sa se simta confortabil imbracat astfel.  Si pentru ca de mult timp confectionarea costumatiilor pentru serbari, petreceri tematice si carnavaluri nu mai pica in sarcina parintilor, acestia au la indemana o oferta consistenta in acest sens, existand o multitudine de ateliere si magazine specializate in realizarea si comercializarea acestor articole vestimentare pentru copii.

De aceea, parintii trebuie sa verifice cu atentie oferta, vezi KidStyle, daca acele costumatii sunt confectionate din materiale de calitate buna, care respecta standardele de siguranta europene si nu reprezinta un risc pentru copil, care s-ar putea alege cu tot felul de alergii si afectiuni ale pielii in urma purtarii acestora.

De asemenea, alaturi de calitatea materialului este important ca acesta sa fie in ton cu sezonul, sa nu fie prea gros sau prea subtire, situatii in care copilul nu s-ar puta bucura de confortul necesar.

Marimea costumatiei trebuie sa fie potrivita cu cea a copilului, fara ajustari facute in ultimul moment, pentru a nu-i fi incomoda, prea stransa ii va limita miscarile, prea larga, de asemenea,  ii va crea neplaceri, ambele impiedicandu-l sa se concentreze la rolul de interpretat si sa se bucure pe deplin de aceasta zi speciala.

Articole relevante