Acasa Actualitate Cat de important este sa porti pantofi cu toc la birou

Cat de important este sa porti pantofi cu toc la birou

Autor: admin

Cat de important este sa porti pantofi cu toc la birou

In urma cu cativa ani, publicatia huffingtonpost.com prezenta povestea Meyei Laraqui, o tanara ambitioasa, proaspat absolventa de facultate care a cerut sfatul unui stilist pentru a o ajuta sa poata fi luata mai in serios la locul de munca, in cadrul unei companii din Manhattan. Tanara a fost indemnata sa inceapa sa poarte pantofi de dama cu toc la birou. A urmat sfatul stilistului si a inceput sa poarte pantofi stiletto negri sau nude la toate intalnirile de afaceri. Chiar si atunci cand venea la munca incaltata cu pantofi fara toc, aceasta avea permanent la birou doua perechi de stiletto.

    „Sigur ca sunt mai putin confortabili decat o pereche de balerini, dar ma incalt cu pantofii stiletto inainte sa intru la o intalnire de afaceri. Atunci cand porti pantofi cu toc, te simti ca si cum ai fi un sef”, marturiseste Meya Laraqui.

De atunci, Meya Laraqui a fost promovata si a obtinut o crestere salariala, fiind acceptata la Scoala Wharton. „Mi-am construit cariera pe tocuri si nu ma deranjeaza acest lucru”, a mai declarat ea.

De cealalta parte, cazul unei femei din Londra, prezinta o optiune total diferita in legatura cu pantofii cu toc. Aceasta a postat, in 2016, pe Tweeter ca refuza sa poarte pantofi cu toc inalt, asa cum prevede „politica de ingrijire a femeilor”. Efectul postarii sale a dus la realizarea unei petitii prin care se cerea Parlamentului sa modifice legea, astfel incat angajatorii sa nu poata cere angajatelor sa poarte tocuri. Petitia a strans rapid mai mult de 100.000 de semnaturi. Povestea a atras atentia si aproape nimeni nu era de acord ca este in regula sa fortezi o femeie sa poarte tocuri la locul de munca.

In S.U.A., legea este mai mult de partea femeilor. „Aceasta ar putea fi discriminare sexuala. Angajatorii nu pot cere purtarea anumitor tipuri de rochii pe baza stereotipurilor de gen”, a declarat purtatoarea de cuvant a Comisiei pentru Egalitatea de Sanse pentru The Huffington Post. Cu toate acestea, in anumite cercuri profesionale, obligativitatea de a purta pantofi cu toc este mai subtila decat ar fi un simplu cod vestimentar. De exemplu, pentru femeile care lucreaza in domeniul Finantelor, Justitiei sau in Consultanta pantofii cu toc, asa cum sunt cei de pe PantofiPlus.ro, au devenit parte a aspectului profesional.

„Toata lumea poarta tocuri. Chiar si la conferintele destinate exclusiv femeilor. Este ca o conventie, asa cum este purtarea unei cravate pentru barbati”, a mai declarat Meya Laraqui.

Articole relevante