Acasa Actualitate Cum sa amenajezi eficient biroul de acasa intr-un spatiu mic?

Cum sa amenajezi eficient biroul de acasa intr-un spatiu mic?

Autor: admin

Exista o categorie in crestere a celor care lucreaza de acasa sau care alaturi de orele de munca de la serviciu isi aloca timp pentru o activitate similara si in mediul mai intim al propriei locuinte. Si pentru ca lucrul acasa atunci cand presupune activitati de birou, munca pe calculator, activitati intelectuale care implica inspiratie, creativitate, originalitate etc, cu siguranta vom avea nevoie de un spatiu in care sa desfasuram aceasta activitate in cele mai bune conditii.

Asa ca atunci cand nu dispunem de spatiu suficient, eventual o intreaga camera pe care sa o transformam in biroul de acasa, trebuie sa gasim totusi o solutie cat mai buna care sa ne permita sa lucram eficient, relaxati, deci sa dam randamentul propus.

Mai intai trebuie sa alegem acel colt de camera in care sa putem amenaja un mic birou, cu calculatorul indispensabil muncii noastre, luand in calcul si cateva elemente de birotica, atat de necesare organizarii tuturor celor corespunzatoare activitatii, precum dosare, mape, bibliorafturi,suport pentru accesorii etc.

Sunt extrem de necesare cateva rafturi incapatoare, dispuse vertical, realizate la comanda, potrivite locului respectiv, pentru o economisire cat mai buna a spatiului si care sa cuprinda strict acele lucruri, accesorii, materiale care au legatura si care ne ajuta efectiv in munca pe care o desfasuram acasa si cautand alte spatii din casa pentru obiectele care au alte intrebuintari decat aceasta, pentru a nu aglomera inutil locul dedicat biroului.

Ideal ar fi sa existe posibilitatea amenajarii biroului de acasa cat mai aproape de ferestrele camerei, pentru a beneficia cat mai mult de lumina naturala, atat de benefica in activitate si de posibilitatea de a ne bucura de aer curat cand lucram.

De asemenea, pentru ca ne aflam totusi acasa, spatiul dedicat micului birou nu trebuie transformat intr-unul prea banal sau auster, ci il putem personaliza si ii putem da o nota cat mai calda, primitoare, cu ajutorul unor elemente decorative, in masura spatiului de care dispunem.

Fie ca este vorba despre o micuta carpeta, in culori vesele, care sa anime atmosfera, un tablou in care este zugravita o priveliste aducatoare de relaxare si inspiratie, un ceas de perete deosebit, o fografie inramata care surprinde un moment fericit sau persoanele cele mai dragi, fiecare dintre acestea vor contribui cu siguranta la transformarea lucrului acasa intr-o activitate mai placuta si lipsita de orice stres.

Articole relevante