Acasa Corporate Utilitatea solutiei ERP in Cloud pentru afacerea ta    

Utilitatea solutiei ERP in Cloud pentru afacerea ta    

Autor: admin

O solutie ERP in Cloud este noul trend in zona de solutii software pentru afaceri. Industria ERP trece la un nivel nou si atinge de asemenea si un punct de inflexiune. Piata are tendinta de a se schimba rapid si sistemele de genul acesta devin tot mai populare in fata programelor de tipul On Premise.

Solutie ERP in Cloud – avantaje

O solutie ERP in Cloud este vazuta acum de toti specialistii din domeniu drept cea mai buna alegere a tuturor cand vine vorba despre un sistem corect de managerizare software a unei afaceri. Sistemele de genul acesta sunt tot mai folosite si conform studiilor efectuate recent se preconizeaza ca in urmatorii doi ani companiile service vor apela in proportie de 30% la implementarea in sisteme Cloud.

Solutiile de tipul Cloud sunt un pachet de aplicatii ERP realizate cu scopul de a fi oferite utilizatorului prin intermediul internetului si care pot sa fie accesate cu ajutorul browserului. Programul nu trebuie sa fie instalat pe calculator.

Printre avantajele unui astfel se sistem ERP se numara:

  • Modul de instalare rapid – nu are nevoie de instalare completa pe calculator si nu solicita infrastructura software sau hardware a acestuia;
  • Costurile initiale sunt reduse cu mult – pentru genul acesta de solutii va fi platita o taxa pe luna in locul cumpararii intiale a infrastructurii de tip hardware si nu implica o licenta de folosire a aplicatiei de unde rezulta un ROI mult mai bun;
  • Informatiile sunt accesate cu usurinta – rolul sistemul este acela de a centraliza tot ce tine de informatiile din firma pentru ca acestea sa fie accesate rapid. Firmele au acces la datele existente in sistemele Cloud indiferent de locatia in care se afla persoana care acceseaza sistemul si singura conditie este accesul la internet. Acest detaliu reprezinta un beneficiu considerabil pentru toti cei care calatoresc foarte mult sau trebuie sa gaseasca informatii din exteriorul biroului.
  • Suportul se face mai rapid – pentru momentele in care sunt probleme in sistemul ERP furnizorul acestuia intervine online mult mai repede.

Se stie ca telefoanele sunt tot mai des utilizate si s-a constatat ca sunt chiar mai populare decat laptopurile inclusiv in mediul de afaceri. Prin urmare si sistemele ERP s-au modificat pentru a fi implementate inclusiv pe dispozitivele mobile si ofera un avantaj competitiv major pentru persoanele care acceseaza informatii cu ajutorul telefonului.

Un sistem ERP mobil are o serie de avantaje si beneficii considerabile:

  • Calitatea serviciilor este imbunatatita – sistemele permit angajatilor sa isi imbunatateasca destul de mult calitatea serviciilor si ofera cel mai rapid acces la informatii;
  • Capacitatea de a oferi clientilor sau partenerilor informatiile in timp real – poate fi vorba despre informatii de la evenimente, intalniri, lucrul pe teren. Acest fapt ajuta compania sa isi mareasca avantajele si sa fie competitiva.
  • Creste productivitatea – sunt multi angajati care stau mult timp in trafic moment in care pot accesa sistemul ERP de pe telefon si pot continua sa lucreze.

Articole relevante