Acasa Actualitate Cum te pregătești pentru venirea pe lume a copilului?

Cum te pregătești pentru venirea pe lume a copilului?

Autor: admin

Venirea pe lume a copilului este un moment de împlinire și de fericire din viața fiecărei familii. Dragostea maternă este greu de exprimat în cuvinte, toate acțiunile mamei fiind realizate în baza unui simț rațional în sensul binelui. Prima întâlnire declanșează un cumul de sentimente pozitive, fiind un moment memorabil pentru părinți.  

Însă, odată cu acest moment înălțător, părinții conștientizează rolul major și responsabilitățile pe care le au pentru noua viață. Acest statut de părinte vine la pachet cu un val de emoții, trăite la intensități maxime. 

Venirea pe lume a copilului schimbă prioritățile unui cuplu. De aceea, este important ca părinții să se pregătească din timp pentru această nouă etapă din viața lor. În esență, aceste pregătiri contribuie la o tranziție mai ușoară către rolul de părinți.

Cum se pregătesc părinții pentru venirea pe lume a copilului?

Nu există un plan concret și general valabil pe care părinții trebuie să îl urmeze în acest sens. Însă, treptat trebuie discutate și pregătite câteva aspecte, pentru ca lucrurile să decurgă firesc. Din punct de vedere organizatoric, părinții ar trebuie să aibă în vedere:

  • Amenajarea camerei copilului;
  • Achiziționarea unor accesorii utile – cărucior, scaun de mașină, cădiță, biberoane speciale etc.;
  • Hăinuțe și accesorii vestimentare;
  • Produse de baie și îngrijire speciale pentru copil;
  • Produse necesare pentru maternitate etc.

Perioada sarcinii este una cu totul specială, dar necesită o atenție deosebită. Viitoarea mămică trebuie să prioritizeze:

  • Vizitele medicale;
  • Odihna;
  • Gestionarea eficientă a emoțiilor;
  • Învățarea despre procesul nașterii;
  • Planul corect de nutriție și obiceiuri sănătoase.

De asemenea, o prioritate pentru viitorii părinți este sănătatea copilului lor. De aceea, una dintre măsurile de siguranță pe care ei le pot lua o constă recoltarea celulelor stem din sângele cordonului ombilical. 

Celulele stem recoltate din cordonul ombilical prezintă particularități unice, nașterea fiind singurul moment în care se pot recolta.

În acest context, tot ce trebuie să facă viitorii părinți este să apeleze la serviciile pe care le oferă o banca de celule stem. Recunoscută pentru serviciile sale premium este Biogenis, aceasta fiind alături de viitorii părinți cu toate informațiile de care aceștia au nevoie în vederea adoptării unor decizii sigure și raționale pentru viitorul medical al copiilor lor.

Articole relevante