Acasa Actualitate Cursul de masaj iti poate suplimenta bugetul

Cursul de masaj iti poate suplimenta bugetul

Autor: admin

Pregatirea viitorilor specialisti se face cu un curs de masaj si are loc in grupuri mici, in camere confortabile, folosind literatura de specialitate si echipamentele necesare. La sfarsitul cursului, elevii sustin un examen teoretic si practic cu ceea ce au invatat. La trecerea cu succes a examenului, este eliberat un certificat de maseur profesionist. Celor cu studii medicale li se ofera posibilitatea de a obtine un certificat de terapeut de masaj, care le da dreptul de a practica in institutiile medicale.

Curs de masaj pentru incepatori

Aici se studiaza anatomia, pozitionarea bratelor, nuantele profesiei si locul de munca al unui terapeut de masaj. Elevii sunt initiati in principalele tehnici si tipuri de masaj (inclusiv drenaj limfatic si multe altele). Cursurile sunt predate de practicieni. Organizatorii spun ca aproximativ 80% din timpul de pregatire este dedicat practicii. Daca un cursant nu poate veni la cursuri intr-o zi, poate participa la o grupa paralela in alta zi. La un curs de baza relativ scurt, elevii studiaza anatomia sistemului musculo-scheletic si principalele tehnici de masaj: mangaiere, frecare, framantare, vibratie etc.  De asemenea, la CPP Alexander`s poti studia si produse cosmetice de specialitate (geluri, uleiuri, creme) si efectele acestora asupra pielii, tratamente spa complexe, terapie cu piatra, aromaterapie, tehnici de masaj anticelulitic etc. Organizatorii spun ca experienta acumulata la un curs de masaj poate ajuta pe cineva sa obtina un loc de munca, si, de asemenea, il poate ajuta sa isi dezvolte propria afacere. 

Masaj medical in pediatrie

Cursul avansat de masaj pediatric este adaptat pentru persoanele fara studii medicale. Se studiaza anatomia, istoria, tehnica, indicatiile si contraindicatiile masajului clasic, locul de munca al terapeutului de masaj, tehnicile de masaj, metodele de evaluare a dezvoltarii copiilor de diferite varste, tehnici si complexe de cultura fizica terapeutica, in special masaj si terapie pentru copii prematuri. La cursuri poti invata sa faci masaj si gimnastica cu copiii rahitism, picioare plate, patologii articulare, boli ale sistemului respirator etc. Cursantii sunt introdusi in osteopatie, precum si acupresiune, terapie logopedica si pediatrie. Competentele dobandite in cadrul cursului pot fi prelucrate si consolidate in practica. Absolventii trec un examen de calificare si primesc o diploma. 

Masaj clasic + SPA

Programul primei parti a cursului este clasic: anatomie, fixarea mainilor, locul de munca, tehnici si tipuri de masaj (igienic, clasic, drenaj limfatic, anticelulitic, cosmetic etc.). A doua parte a cursului introduce elevii in tratamente spa. Programul include o imagine de ansamblu asupra produselor cosmetice  speciale, formarea unui program spa.

Masaj clasic

Programul acestui curs este destul de vast. In primul rand, este studiat un scurt istoric al masajului, indicatii si contraindicatii, cerinte igienice si sanitare etc. Apoi, elevii trec la principalele tehnici si tipuri de masaj (terapeutic, preventiv, clasic, acupresiune, hidromasaj, criomasaj etc.). Sunt studiate tehnicile de masaj si diferite tehnici. 

Articole relevante