Acasa Actualitate Importanta hidroizolatiilor piscinelor

Importanta hidroizolatiilor piscinelor

Autor: admin

Materialul obisnuit utilizat in constructia bazinului de inot este betonul armat cu beneficiul suplimentar de impermeabilizare interna. La proiectarea unui sistem corespunzator de impermeabilizare, trebuie luate in considerare atat intrarea, cat si evacuarea apei. Un proiectant de hidroizolatie ar trebui sa ia in considerare multi factori, cum ar fi gradele si dimensiunile structurii de beton, daca este pamantul retinut pe toate cotatiile, care sunt suprafetele finite destinate a fi aplicate peste impermeabilizare si trebuie expus radiatiilor UV directe in functie de timpul si durata sa de serviciu.

O alta preocupare majora, in special in cazul ridicarilor sau sectiunilor de beton mai subtiri; este indoit invelisul piscinei atunci cand este umplut si golit. Umplerea si golirea frecventa poate fi necesara pentru intretinere, curatare, inlocuirea placilor defecte etc. pe parcursul mai multor zile, mai degraba decat simultan, pentru a reduce sansele de a deteriora structurile de beton si, prin urmare, de fisura substratul in sine. O modalitate de reducere dramatica a acestui risc particular este prin specificarea unui tip de hidroizolatie a piscinelor, care trebuie aplicata direct pe substraturile sale, care are capacitatea de a rezista fisurii.

Utilizarea unui eficient de hirodizolatie a piscinelor, un sistem mai rigid va diminua in mod natural riscul in acest caz, deoarece acestea sunt mai susceptibile sa se desprinda de o structura pe flexare si, prin urmare, sa conduca la erori de impermeabilizare.

Materiale de ultima generatie

O alta zona cu risc ridicat este aceea in care patrunderile fac parte din structura, deci o selectie atenta a produselor de impermeabilizare si detalii este imperativa.

Atunci cand interiorul piscinelor necesita gresie, este adesea prudent sa aplicati straturi de protectie atat pentru a proteja, cat si pentru a imbunatati impermeabilizarea, dar mai ales pentru a oferi o suprafata uniforma peste care se vor aplica placile rrespective. De asemenea, este prudent sa folositi agenti de lipire adecvati sau placi atunci cand sunt aplicate pe o acoperire hidrofoba impermeabila, deoarece sunt concepute in mod natural si destinate sa respinga apa si umezeala.

In multe proiecte si din cauza riscurilor asociate cu defectiunile, membranele de scurgere a cavitatii sunt luate in considerare si instalate, de obicei, pe fetele interioare ale cutiei de beton si peste placa cu puncte de drenare situate sub membrana, care duce la o pompa de golire ce se afla deseori intr-un gol de serviciu adiacent bazinului cu acces intretinator. In acest caz, o cutie interioara este formata dintr-o placa de incarcare pe membrana de podea, adesea cu izolatie dedesubt si un perete interior prin care se aplica impermeabilizarea interioara, formand astfel o cutie drenata.

Cele mentionate in randurile de mai sus sunt de fapt pasii necesari ce trebuie sa fie parcursi de catre experti pentru hidroizolatii piscine.

Articole relevante