Acasa Actualitate De ce trebuie să apelezi la un arhitect pentru un proiect rezidențial

De ce trebuie să apelezi la un arhitect pentru un proiect rezidențial

Autor: admin

Când vrei să începi un proiect rezidențial există multe decizii pe care trebuie să le iei, începând de la determinarea suprafeței adecvate pentru noua construcție până la problema utilităților, designul clădirii și multe altele.

În ciuda tuturor acestor sarcini care dau bătăi de cap doar când sunt enumerate, mulți oameni nu înțeleg de ce ar trebui să apeleze la un arhitect când vor să dea viață unui proiect rezidențial.

Iată patru motive pentru a merge la un birou de arhitectura!

Încadrarea clădirii în spațiul de construcție disponibil. 

Terenul este gata. Ideeile tale sunt clare. Cum faci însă ca locuința visurilor tale să capte viață exact așa cum îți dorești, pe spațiul pe care îl ai la dispoziție?

  • Arhitecții sunt capabili să combine orice structură cu spațiul de construcție.
  • Proiectează inclusiv mediul care înconjoară locuința ta de vis.

Mai exact, un arhitect știe cum să proiecteze o structură care să reflecte dorința clientului, și, totodată, aceasta să funcționeze eficient în spațiul disponibil, oferind cele mai bune soluții pentru intrare/ieșire, parcare, electricitate, utilități, peisaj și toți ceilalți factori pe care majoritatea oamenilor nu i-ar lua în calcul înainte de a începe construcția unei locuințe.

De asemenea, proiectul realizat de un specialist va ține cont de toate solicitările legale, cum ar fi, de exemplu, o autorizație de incendiu.

Mai puține cheltuieli. 

Odată cu proiectarea clădirii în amplasamentul prevăzut, arhitecții lucrează pentru a menține cheltuielile în bugetul stabilit de tine! Asta include planificarea strategică a costurilor legate de utilitățile pentru prezent și pentru anii următori.

De exemplu, cu fiecare metru cu care măriți clădirea, crește și costul proiectului. Un arhitect poate însă găsi modalități creative legate de spațiu și design, asigurând o oarecare flexibilitate proiectului, astfel încât puteți reduce un metru pătrat și, totodată, cheltuielile.

Modificarea structurii cu câteva grade într-o parte, sau adăugarea sau eliminarea unei ferestre în altă parte, te ajută să economisești mii de euro pe durata de viață a clădirii în ceea ce privește costurile cu utilitățile. Un arhitect poate optimiza fiecare dintre aceste elemente esențiale de design.

Scopul arhitectului ar trebui să fie întotdeauna acela de a oferi un design eficient din punct de vedere energetic, fără costuri suplimentare.

Un design în acord cu nevoile și stilul tău de viață.

Când vine vorba despre designul unei clădiri rezidențiale, un client are de obicei o idee detaliată despre ceea ce crede că are nevoie. De cele mai multe ori, el vine cu exemple, imagini  și videoclipuri de pe Internet, propuneri, dorințe etc.

Este datoria arhitectului să-i asculte toate dorințele și să înțeleagă ce destinație își dorește clientul pentru fiecare spațiu al construcției. Apoi, arhitectul va formula planuri care să descrie cu acuratețe și cu succes viziunea clientului, dar care totodată să respecte rigorile unui proiect realizat de un profesionist.

Un bun arhitect va cunoaște modalități de a maximiza utilizarea unui spațiu, va prezenta opțiuni suplimentare și te va ajuta să vezi spațiul într-un mod nou, care să reflecte nevoile stilului tău de viață.

Coordonarea cu constructorul.

Un arhitect va colabora cu echipa de construcție pe care ți-o alegi, pentru a evita întârzierile și greșelile de construcție. Acest lucru include urmărirea proiectului pentru a elimina posibilele erori din partea constructorului.

O bună colaborare între arhitect și constructor te scapă de multe bătăi de cap, pe care, de obicei, clienții le întâmpină cu echipele de muncitori, iar la final, vei avea satisfacția ca rezultatul să fie conform așteptărilor.

Articole relevante