Acasa Actualitate Echipamente necesare oricărui service auto

Echipamente necesare oricărui service auto

Autor: admin

Îți recomandăm să cumperi toate echipamentele necesare înainte de a deschide service-ul auto, pentru ca nu se ştie niciodată când o să ai nevoie de anumite scule sau unele pentru reparaţia unui autovehicul.

Primul pas pentru a avea un atelier bine echipat este alegerea echipamentului potrivit. Aceasta este o listă de lucruri de care are nevoie orice service de reparații auto:

Compresor de aer – Asigură-te că achiziționezi un compresor de aer de calitate. Acesta va fi util pentru umflarea și verificarea presiunii în anvelope și pentru o curățare rapidă.

Elevator auto. Ridică vehiculele cu ușurință, astfel încât să poți ajunge mai simplu sub ele. Acestea sunt folosite tot timpul în service-urile auto și sunt piesa centrală a service-urilor de reparații de pretutindeni. Îți recomandăm un elevator asimetric, cu două coloane, cu o bară superioară și o capacitate de cel puțin 4.500 kg. 

Lifturile simetrice sunt și ele utile. Depinde într-adevăr de ce ai nevoie, așa că poți face câteva cercetări asupra acestora, astfel încât să alegi elevatorul care se potrivește nevoilor tale.

Cricuri hidraulice și pneumatice: pentru a facilita toate operațiunile de ridicare a vehiculului și pentru a continua activitățile de reparații și întreținere în deplină siguranță.

Macarale de ridicare: cu o capacitate mai mare decât cricurile, această mașină este utilă pentru ridicarea celor mai grele sarcini.

Strung de frână – Acesta este excelent pentru rezolvarea problemelor de zgomot și vibrații pe care le au vehiculele și care prelungesc durata de viață a sistemelor de frânare.

Palan motor – Acesta este absolut indispensabil pentru orice service auto. Este atât de util în reparațiile motoarelor, deoarece îți permite să ridici cu ușurință un bloc motor dintr-un vehicul și să remediezi probleme specifice. 

Palanele pentru motoare sunt un instrument foarte comun în service-urile auto, folosite pentru a instala motoare pe benzină și diesel în compartimentele motoare mai înguste și aglomerate. Îți recomandăm un nivelator de motor pentru a merge cu palanul, astfel încât totul să rămână la nivel. Nu sunt foarte scumpe și fac repararea motorului și instalarea mult mai ușoară.

Încărcător de baterie – Cumpără-l pe cel mai bun pe care ți-l poți permite. Acesta este folosit constant în service-urile auto.

Burghie și polizoare: primele sunt folosite pentru a efectua găuriri precise și standard pe materiale precum lemn și metal; cele din urmă, în schimb, sunt utilizate pentru a tăia și netezi suprafețe.

Șurubelnițe electrice și pneumatice: utilizarea lor principală este asamblarea și demontarea anvelopelor, dar sunt utile și pentru alte operațiuni.

Tamburi pentru furtun: soluție practică pentru rebobinarea furtunurilor, economisind timp și energie în atelier.

Lămpi: pentru a ilumina mai bine părțile vehiculelor asupra cărora este necesar să se intervină, precum motorul sau treptele complexe.

Chei și scule manuale: clești, nituri, știfturi și toate uneltele de dimensiuni mici și mijlocii utile pentru operațiunile de reparații și întreținere auto.

Piese de schimb: este important să ai un depozit bine aprovizionat, pentru a garanta clienților tăi o procesare rapidă.

Mobilierul unui atelier mecanic

Cea mai bună soluție este mobilierul modular: sertarele, dulapurile și băncile de lucru personalizabile îți permit să configurezi amenajarea cu versatilitate, profitând de toate spațiile disponibile. Mobilierul de bază care nu poate lipsi într-un atelier auto este format din:

Banc de lucru: este esențial să ai la dispoziție o suprafață multifuncțională pe care să se realizeze lucrările care necesită un suport stabil și rezistent. Alege un banc de lucru rezistent și de calitate, care să poată încorpora toate uneltele grele. Oțelul poate face față uzurilor, zgârieturilor etc., spre deosebire de cele din lemn care se pot rupe mult mai ușor.

Sertare și panouri de scule: să fie alese rezistente și încăpătoare, pentru a organiza mai bine sculele și ustensilele.

Cărucioare de scule: perfecte pentru depozitarea în mod ordonat a sculelor mici de lucru și pentru a le muta cu ușurință în locul în care este necesară utilizarea lor.

Tăvi de scurgere  –   Nu vei avea niciodată suficiente tăvi de scurgere. Extrem de utile pentru prinderea picăturilor și scurgerilor. Tăvile mari din aluminiu funcționează de minune. Sunt groase, înalte de aproximativ un centimetru și le poți glisa cu ușurință în locuri greu accesibile care se află în zonele de scurgere, cum ar fi sub mașini.

Organizarea spațiului unui atelier auto

Nu în ultimul rând, este necesară organizarea internă a locației. De altfel, pentru a asigura un mediu practic și funcțional în care să se lucreze, este necesară optimizarea spațiilor disponibile, de exemplu prin exploatarea colțurilor cu mobilier modular și a pereților verticali cu rafturi si panouri în care se depozitează sculele.

Depozitul, administrația, recepția clienți și atelierul cu diferite posturi de lucru: totul trebuie organizat astfel încât să crească productivitatea celor care lucrează, ținând întotdeauna cont de reglementările de siguranță și standardele tehnice impuse de producătorii de mașini, pentru a asigura o siguranță și un mediu confortabil pentru toată lumea.

Articole relevante